Societat 27/04/2023

Surt a concurs la gestió d'una instal·lació nàutica en el port de Maó

La quantitat anual de la taxa d'ocupació és de 202.883 euros i l'activitat serà del 4% del volum de negoci

Iván Martín
1 min
Imatge d'amarraments al port de Maó.

MAÓEl Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears ha aprovat els plecs del concurs per a la gestió i explotació d'una instal·lació nàutica a la ribera nord del port de Maó. Es tracta d'una superfície d'explotació de 55.200 metres quadrats de mirall d'aigua, en els quals s'ubiquen diversos pantalans amb els seus corresponents trens de fondeig per a l'amarrament de 391 embarcacions recreatives de fins a 20 metres d'eslora. La superfície en terra és de 1.751,40 metres quadrats i inclou molls, zones d'accés als pantalans i una edificació.

A més, s'incorpora una altra edificació de 29 metres quadrats localitzada a Cala Cavall que podrà ser emprada com a magatzem per a material vinculat a l'activitat del marisc o nàutic. El termini de la concessió actual finalitza el 30 de setembre. D'altra banda, les embarcacions de base amarrades a aquesta instal·lació que es licita, que acrediten que ho són des de com a mínim tres mesos abans de la publicació dels plecs, tindran preferència damunt les noves peticions.

La quantitat anual de la taxa d'ocupació és de 202.883 euros i l'activitat serà del 4% del volum de negoci. El temps de duració de l'autorització serà de quinze anys, susceptible de reduir-se per part dels licitadors en les seves propostes. Entre les millores ambientals que recullen els plecs destaca l'obligació d'instal·lar difusors automàtics en finals de mànegues per a la neteja d'embarcacions. Finalment, les obres de construcció o demolició hauran de disposar d'una certificació sostenible que prevegi tot el cicle de l'obra i s'exigirà que els materials de construcció emprats en superfície disposin d'etiquetes ecològiques.

stats