Tribunals
Societat 24/12/2023

El Suprem condemna a tres anys presó un home per dues agressions a una dona a Menorca

L'acusat també compta amb altres quatre condemnes prèvies per delictes de violència de gènere

ARA Balears
2 min
La faána del Tribunal Suprem

PalmaEl Tribunal Suprem ha condemnat a tres anys de presó un home per dues agressions a una dona a Menorca. La sentència també li imposa una multa i una ordre d'allunyament durant cinc anys de la víctima, a més del pagament de diverses indemnitzacions per les lesions. Segons ha recollit Europa Press, l'acusat també compta amb altres quatre condemnes prèvies per delictes de violència de gènere. L'home vivia amb la víctima i l'exparella d'ella en un pis de l'illa.

Així mateix, la sentència recull que, en una ocasió, l'acusat va demanar a la dona que passàs per una oficina per recollir 300 euros que un familiar de l'estranger li havia enviat, però la víctima no ho va fer i en arribar a casa sense els diners, l'home va agredir-la. Concretament, la va agafar del coll, la va colpejar contra una paret i la va amenaçar amb un ganivet, amb el qual li va fer un tall d'uns deu centímetres a l'espatlla.

Per apaivagar-lo, la dona va oferir-li 300 euros de la seva exparella. Així, va aprofitar el moment que l'agressor va agafar els diners, per sortir corrent del pis i refugiar-se en el d'una veïna.

Dos mesos després, aproximadament, va tenir lloc una segona agressió. L'acusat estava discutint amb l'exparella de la víctima, que va intervenir convèncer-lo perquè es dirigissin a un altre lloc. Una estona després, quan eren en un domicili on la dona feia feina fent net, l'home va agafar-la fort dels braços i va pegar-li diversos cops de puny i bufetades a la cara. Llavors va agafar una guitarra amb la qual va colpejar-la a l'esquena. El detingut també va danyar diversos mobles i objectes amb una eina de jardineria.

Segons la sentència, la víctima va intentar sortir ràpidament de la casa, però es va colpejar el cap amb una porta i va perdre la consciència. Es va despertar l'endemà i l'home continuava allà. La dona va poder telefonar a una amiga, que va avisar la policia. Quan l'home va ser detingut, es trobava sota els efectes de l'alcohol. A més, la sentència també obliga l'home a indemnitzar els propietaris del domicili on va tenir lloc la segona agressió, on els danys ascendien a més de 6.000 euros.

stats