Reial Mallorca
Societat 04/10/2023

El Supporters del Reial Mallorca, a la llista de radicals i violents de la Comissió Estatal contra la Violència i el Racisme

L'organisme ja ha traslladat al club l'obligació de no facilitar a aquests grups entrades gratuïtes, descomptes o qualsevol tipus de promoció

1 min
A Son Malferit, minuts abans del derbi històric.

PalmaLa Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme i la Xenofòbia ha inclòs a la llista de grups radicals i violents els Supporters del Reial Mallorca per incomplir el que s'estableix a la llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.

La Comissió ja ha traslladat al club l'obligació de no facilitar a aquests grups entrades gratuïtes, descomptes o qualsevol tipus de promoció o suport logístic tant a l'Estadi de Son Moix com en els estadis on l'equip jugui fora. En alguns casos, per actituds fora de lloc, el Reial Mallorca ja ha rebut tocs d'atenció en aquest sentit, una cosa que ara es veurà amb major insistència una vegada catalogat aquest grup com a violent segons la Llei 19/2007.

Segons han informat, la decisió s'ha pres després de l'anàlisi de l'informe presentat per l'Oficina Nacional de l'Esport (OND) de la Comissaria General de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional en el qual s'indica clarament que els membres d'aquests grups han participat en fets violents o contraris als objectius de la Llei 19/2007, per la qual cosa els clubs de futbol afectats, segons la legislació vigent, no poden mostrar cap tipus de suport o publicitat a aquest col·lectiu.

A banda del Reial Mallorca, s'hi ha inclòs United Family i Supporters Gol Sur pel mateix motiu que els radicals de l'illa. Per la seva banda, s'han establert dues propostes de sanció de 4.000 euros cada una per al Club Atlètic Osasuna per permetre que nombrosos aficionats ocupassin les vies d'evacuació del recinte esportiu sense ocupar els seients i llocs que tenien assignats, cosa que provocà un risc per la resta dels aficionats en cas d'evacuació.

stats