Societat 22/01/2020

Els supermercats de les Illes Balears comencen a recuperar la normalitat

Els productes frescos tornen a omplir els prestatges dels negocis de l'Arxipèlag

Ara Balears
1 min
Els supermercats balears comencen a recuperar la normalitat

PalmaEls supermercats de les Illes Balears comencen a recuperar la normalitat després de viure una situació molt crítica per la manca d'abastiment a causa del temporal. Després d'uns dies en què els prestatges de les principals cadenes eren buits i alguns aliments eren molt difícils de trobar, segons ha informat Eroski a l'ARA Balears, "a Mallorca i Eivissa aquest dimecres esperam que tot torni a la normalitat i, en el cas de Menorca, haurem d'esperar a dijous perquè tot funcioni al 100%".

Tot i que alguns establiments optaren per transportar els aliments per via aèria davant el desabastiment de productes frescos als negocis de les Illes, la normalitat ha tornat gràcies a la reobertura del trànsit marítim que transporta els aliments de la Península a l'Arxipèlag.

Aquesta situació ha obert un debat sobre la necessitat de producció i consum de productes autòctons i sobre el perill de dependre, "quasi al 90%, de productes importats". En aquest sentit, l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Mallorca va insistir en la necessitat "d'apostar per enfortir la sobirania alimentària, la producció local, diversa i a petita escala". "No és un eslògan: és una qüestió de seguretat", van sentenciar a través d'una piulada.

stats