El nou cap superior de la Policia pren possessió demanant més coordinació contra la violència de gènere

La delegada del govern ha assegurat que lluita per aconseguir un plus d'insularitat per al cos de seguretat

Gonzalo Espino ha pres possessió com a nou cap superior de la policia espanyola de les Illes Balears amb un discurs en el qual ha incidit en la necessitat d'aconseguir "una major coordinació, immediatesa i continuïtat per a la consecució d'un tractament integral al fenomen de la violència de gènere, domèstica i sexual". 

Espino ha recordat l'assassinat de Sacramento Roca el passat 15 de novembre i ha explicat que la tasca de la Policia ha d'estar dirigida a la "protecció d'aquestes persones, les principals víctimes de la violència de gènere, dones de totes les edats".

N'ha parlat en un discurs breu i concís, en un acte solemne en què la delegada del govern ha aprofitat la seva intervenció per recordar que s'està treballant per aconseguir que la policia espanyola pugui percebre un plus d'insularitat, una de les principals peticions d'aquest col·lectiu. 

Gonzalo Espino substitueix Antonio Jarabo, qui va ser destituït després de set anys al capdavant de la Policia Nacional de Balears el passat 23 de novembre. Després del jurament del càrrec, Espino ha agafat la vara de comandament del director adjunt d'operatiu, José Ángel González, que ha vingut a Mallorca per a l'ocasió. 

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF