Societat 21/11/2020

Stop Desnonaments: "Son Gotleu diu prou!"

La plataforma ha encetat un seguit de mobilitzacions a Ciutat per reclamar que es deixi de desallotjar en plena pandèmia

Elena Navarro
2 min
Imatge de la concentració, aquest dissabte a Son Gotleu.

PalmaAli viu amb la seva dona i la seva filla de quatre anys al barri de Son Gotleu i al febrer s'afrontarà al sisè intent de desallotjament del pis que habiten. Segons explica, l'habitatge és propietat de Bankia i l'entitat bancària no li ha donat cap explicació més que el fet que "no volen continuar llogant la casa". "Jo cerc pis, però no puc pagar 800 o 1.000 euros, per això deman un lloguer social", exposa Ali, que és ajudant de cuina en un restaurant de la ciutat.

Com aquesta família, moltes altres del barri s'hauran d'afrontar a intents de llançaments per execucions d'hipoteca i de lloguer, adverteix Stop Desnonaments. L'entitat ha convocat aquest dissabte una concentració a Son Gotleu, on han acudit una vintena de persones, per exigir que acabin els desnonaments al barri en plena pandèmia. El seu portaveu, Joan Segura, assegura que el barri palmesà és el més afectat pels desnonaments. Ha explicat que, tot i que han hagut d'aturar menys desnonaments que l'any passat, els arriben més procediments.

"Els bancs i els fons voltor s'han quedat amb bona part del barri, però no aconsegueixen l'habitatge, perquè aturam un desnonament darrere d'un altre, i casa que queda buida, casa que queda ocupada per persones que ho necessiten", ha defensat Segura. La plataforma també denuncia que la policia hi va abans de l'hora prevista per al desallotjament per evitar la concentració veïnal. "Per sort, per la vigilància dels veïns els hem pogut aturar igual".

Aquesta és la primera acció d'un seguit que s'organitzaran aviat per part d'Stop Desnonaments. La següent serà el 28 de novembre al centre de la ciutat i serà una marxa de persones caminant i també en cotxe, "perquè les persones vulnerables també hi puguin venir". Segons ha explicat Segura, el desnonament que hi havia previst per dilluns s'ha aturat. Afectava una família amb tres fills, un d'ells amb discapacitat.

stats