Societat 02/03/2022

Stop Desnonaments ocupa una oficina de CaixaBank per exigir una reunió amb el banc

L'entitat reclama una solució per a una veïna del barri El Amanecer, que té una citació de llançament per al 10 de març

2 min
Imatge de l'acció d'aquest matí a La Caixa.

PalmaEl grup de la Zona Nord de Stop Desnonaments ha ocupat aquest matí l'oficina de CaixaBank del número 40 de l'avinguda d'Alexandre Rosselló –al costat de la plaça d'Espanya, a Palma– per exigir una reunió amb el banc, amb l'objectiu de trobar una solució per a una veïna del barri El Amanecer. Es tracta de Toñi, la qual té una citació de desnonament per a dia 10 de març, segons ha informat el portaveu de l'assemblea del districte Nord, Climent Tortella.

Tot i que en un primer moment el personal de CaixaBank els ha rebut amb reticències i la Policia Antiavalots els ha fet fora de l'entitat, Tortella assegura que han aconseguit tancar una reunió per a demà a les 17 h. Ara bé, fonts de CaixaBank puntualitzen que "l'immoble que ocupa Antonia Cortés és propietat de Criteria –el holding inversor de Fundació la Caixa–, no de CaixaBank (ni de Bankia)" i que per aquest motiu "ni l'afectada ni la plataforma s'havien posat en contacte abans" amb ells fins avui.

Per la seva banda, fonts de Criteria mantenen que ningú s'ha adreçat a ells com a propietaris del pis. La intenció de la plataforma és demanar un lloguer social per a aquesta dona, amb la qual viuen quatre menors. En aquest sentit, Criteria –és a dir, la Fundació la Caixa– descarta cap negociació possible, atès que la casa està ocupada i que hi ha un procediment judicial obert.

Vídeo de l'acció de Stop Desnonaments aquest matí a La Caixa

Segons ha explicat el membre de l'assemblea en declaracions a l'ARA Balears, "fa set anys que Toñi viu en una casa ocupada, propietat de la Caixa, que estava buida". Aquesta citació de desnonament per al 10 de març és "el quart intent de llançament per executar-ne el desnonament", puntualitza Tortella, qui afirma que les vegades anteriors es va poder aturar "perquè Toñi estava organitzada" i l'entitat va poder fer pressió davant el seu procés.

Lluita pel dret a l'habitatge

L'acció ha consistit en l'entrada d'una vintena de persones amb una pancarta devers les 10 hores del matí, "amb cants en defensa de Toñi, per cridar a l'organització de la nostra classe", ha explicat l'activista. "Ens han tret fora de dos en dos i han identificat tots els participants que hi érem donant suport", afegeix. Ara bé, "la Caixa ha reconegut la necessitat de negociar", celebra Tortella.

Pel membre de Stop Denonaments, això demostra que "la classe treballadora organitzada podem defensar els nostres interessos". Això els anima a continuar lluitant: "No ens conformam que ens donin un lloguer social; no volem que ningú hagi de pagar per poder tenir un lloc on viure", manté.

stats