Jutjats
Societat 08/04/2024

Un subinspector policial nega el tracte de favor a un empresari de la Platja de Palma

La Fiscalia sol·licita penes que sumen 50 anys de presó en apreciar els delictes de prevaricació i suborn

ARA BALEARS
2 min
L'empresari Miguel Pascual, assegut per al judici per la peça coneguda com a cas Pabisa.

PalmaEl subinspector de la Patrulla Verda de la Policia Local de Palma Bartolomé Capó ha rebutjat aquest dilluns a l'Audiència de Palma qualsevol tracte de favor cap als negocis de la Platja de Palma de l'empresari Miguel Pascual, que s'ha negat a declarar al judici per una presumpta trama de corrupció policial, coneguda com a cas Platja de Palma o cas Pabisa. El tribunal de la secció primera de l'Audiència de Palma, presidit pel jutge Jaime Tártalo, jutja un empresari de la Platja de Palma, un oficial de la unitat nocturna de la Policia Local que va ser subinspector de la Patrulla Verda, vuit agents i un funcionari de l'àrea d'Urbanisme.

Segons recull Efe, el fiscal Juan Carrau sol·licita penes que sumen 50 anys de presó en apreciar els delictes de prevaricació i suborn en aquest cas, en considerar que entre el 2007 i el 2015 es van cometre irregularitats per afavorir Pascual, propietari de quatre locals d'aquesta zona de la ciutat a canvi de doblers, consumicions i serveis sexuals.

D'acord amb l'acusació pública, l'empresari es va concertar amb policies locals i un altre funcionari de l'Ajuntament de Palma perquè executassin o donassin ordres "il·legals, antireglamentàries i arbitràries" per beneficiar els seus negocis, a canvi de serveis sexuals i begudes gratuïtes. La Fiscalia demana cinc anys de presó per a l'empresari, acusat de suborn actiu continuat, i una multa de 60.000 euros. Per al subinspector de la Patrulla Verda demana quatre anys i mig de presó i una multa de 48.000 euros per suborn passiu continuat, i deu anys d'inhabilitació per a càrrec o funció pública per prevaricació continuada. Per als vuit policies locals i el funcionari d'urbanisme, la Fiscalia demana quatre anys i mig de presó i multes de 48.000 euros per fet passiu continuat i inhabilitació per deu anys.

Qüestions prèvies

La primera sessió d'aquest judici ha arrancat amb el tràmit de qüestions prèvies, que s'ha prolongat durant diverses hores. Les defenses dels acusats han sol·licitat, entre altres punts, aixecar l'anonimat d'alguns dels testimonis protegits, cosa que els tres magistrats que conformen el tribunal han declinat. Els lletrats també han al·legat falta de concreció a l'escrit del fiscal Juan Carrau, cosa que el tribunal ha avançat que resoldrà a la sentència. Per la seva banda, el representant fiscal ha argumentat que, segons ell, no s'ha produït indefensió cap als encausats en aquest procediment per presumpta corrupció.

stats