Mobilitat
Societat 25/06/2022

Son Sant Joan, l'aeroport de l'Estat més afectat per la segona jornada de vaga de Ryanair

Quatre vols han estat cancel·lats i 27 han patit algun retard

ARA Balears
2 min
Avions de Ryanair.

PalmaUn total de 12 vols han estat cancel·lats en sis aeroports de l'Estat aquest dissabte, quatre dels quals operaven a l'aeròdrom de Palma, com a conseqüència de la segona jornada de vaga dels Tripulants de Cabina de Passatgers (TCP) de Ryanair, segons ha informat USO. De fet, Son Sant Joan ha esdevingut l'aeroport més afectat de l'Estat al llarg de la jornada d'avui.

Els sindicats USO i Sitcpla van convocar vaga per als TCP per als dies 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol a les deu bases de l'aerolínia a Espanya –Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma–. USO ha assenyalat que en total 115 vols s'han vist endarrerits i un altre ha patit una desviació durant aquest dissabte a Espanya.

L'Aeroport de Palma ha estat el més afectat amb 27 vols endarrerits i quatre de cancel·lats. L'aeroport de Màlaga ha patit 22 retards, mentre que el de Barcelona ha tingut 16 vols endarrerits i dos de cancel·lats, i el de Madrid ha registrat 14 vols endarrerits, dos de cancel·lats i un de desviat.

Mentrestant, els aeroports de Girona i Eivissa no han patit afectacions. USO espera que aquesta situació vagi a més al llarg del dia i demà, ja que "el sistema de màxim benefici de Ryanair, de deixar entre vol i vol el temps mínim indispensable, provocarà retards en cadena". A més, el sindicat ha explicat que els retards són deguts, sobretot, a avions que no han arribat des de la base d'origen i no poden sortir a l'hora, a serveis mínims mal notificats o a personal que, pels retards, es passaria d'hores de vol.

En aquest sentit, la secretària general d'USO-Ryanair, Lidia Arasanz, ha denunciat que "la companyia aèria està intentant telefonar a persones en els seus descansos o fins i tot de baixa per cobrir vols mal notificats que els tripulants es neguen a fer si no figuren a la seva carta de serveis mínims". "Ja estan citant a expedients disciplinaris treballadors que ahir es van negar a fer més serveis dels que constaven en les seves notificacions o que, per error del seu programa informàtic, i que així està registrat, no van rebre la citació i, òbviament, no hi van acudir", ha afegit Arasanz.

stats