Societat 08/11/2023

Son Espases planteja reduir les llistes d'espera amb una programació extraordinària d'horabaixes

El PSIB qüestiona la ideoneïtat de la nova gerent de l'hospital, Cristina Granados

ARA Balears
2 min
La gerent de Son Espases, Cristina Granados, durant la seva compareixença.

PalmaLa gerent de Son Espases, Cristina Granados, ha informat que l'hospital ha plantejat dur a terme programació extraordinària d'horabaixes per reduir els terminis dels pacients que fa més de sis mesos que estan en llistes d'espera. La gerent ha comparegut aquest dimecres davant de la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament a petició del PSIB per avaluar la indoneïtat de Granados, segons ha informat Europa Press. La gerent ha detallat que, en relació amb el desembre de 2019, hi ha uns 300 pacients més en llista d'espera. Les previsions són que, amb la programació extraordinària, l'any acabi amb unes xifres "més que raonables".

En data de 31 d'octubre, hi havia 1.074 pacients que feia més de sis mesos que estaven en llista d'espera. Per aquest motiu, l'hospital ja ha començat a organitzar els horabaixes amb els professionals que vulguin fer aquest torn. Així, es preveu augmentar el nombre de consultes, de proves i el treball d'horabaixa a les sales d'operacions.

Quant a les línies estratègiques per a Son Espases, la gerent ha mencionat la captació i fidelització de professionals sanitaris amb projectes i contractes de llarga durada, així com l'impuls a la investigació i la formació dels professionals. A més, Granados ha explicat que s'està elaborant un estudi de les instal·lacions per enllestir una renovació tècnica i d'infraestructures.

L'oposició qüestiona que Granados sigui la gerent idònia

Per la seva banda, el grup parlamentari Socialista s'ha mostrat preocupat per algunes notícies sobre l'anterior gestió en hospitals de la nova gerent. El diputat socialista Carles Bona ha mencionat informacions a les quals es criticava la gestió i es demanava el cessament de Granados com a gerent de l'Hospital de Móstoles. La diputada de MÉS per Mallorca Marta Carrió ha matisat que quan es planteja la idoneïtat en el càrrec també es valora "la defensa de la política de la sanitat pública". La diputada del Grup Mixt Cristina Gómez ha fet referència al fet que la coordinació amb els metges de les altres illes "no funciona bé" i ha remarcat la necessitat de millorar la gestió.

En el torn de rèplica, Granados ha assegurat que és una "defensora de la sanitat pública" i ha al·legat que "la premsa treu més les notícies dolentes que les bones". També ha considerat que té "suficient currículum" per ocupar el càrrec i ha indicat que no coneixia la consellera de Salut, Manuela García. La gerent ha recordat que va començar a treballar en hospitals des de baix, que ha dirigit hospitals petits i grans i ha assenyalat que pot implantar canvis.

stats