Societat 21/05/2023

Els socorristes de Palma desconvoquen la vaga a l'espera que Cort "compleixi amb la seva part"

L'inici de l'aturada estava previst per a aquest diumenge, a partir de les 11 h

ARA Balears
2 min
Aquesta temporada del 2023 s'havien d'implementar incentius per als socorristes.

PalmaL'empresa Emergències Setmil i els socorristes han desconvocat aquest diumenge in extremis la vaga indefinida del personal del servei de salvament, socorrisme i accessibilitat a les platges de Palma, a l'espera que Cort "compleixi amb la seva part". L'inici de l'aturada estava previst a partir de les 11 h d'aquest diumenge.

Segons han informat en un comunicat, després d'un cap setmana de negociacions entre l'empresa i una representació dels socorristes, s'ha optat "per pagar de la seva butxaca la diferència salarial entre el que estipula el contracte prorrogat en precari per "obligació" de l'Ajuntament de Palma per a aquest inici de temporada 2023".

El representant d'Emergències Setmil, José Escandell, ha assegurat que "ens molesta que l'Ajuntament no sigui clar en aquest assumpte, almenys, en les seves intervencions públiques". En aquest sentit, assegura que l'empresa "fa mesos que espera una resposta satisfactòria sobre aquest conflicte, que encara ara no ha arribat".

Entre les millores sol·licitades per l'empresa es trobava un increment salarial acordat del 35%, però afirmen que Cort "no ha complit en les formes i els terminis" i que Emergències Setmil ha hagut d'assumir aquest compromís "sense rebre res a canvi".

"Emergències Setmil no vol ser la responsable de tenir sense vigilància les platges de Palma. No volem ser partícips d'això i imaginam que l'Ajuntament tampoc, però no s'han posat mitjans per fer-ho possible", han lamentat.

Finalment, han assenyalat que tenen un sobrecost de 30.000 euros mensuals en salaris i que si la situació, "per desgràcia", s'allarga tota la temporada, es convertirien en 180.000 euros. "Això ens abocaria a una situació d'insolvència, provocada pel mateix Ajuntament", han expressat.

Cort assegura que els usuaris de les platges són una "prioritat"

Per la seva banda, l'Ajuntament de Palma ha expressat satisfacció davant la desconvocatòria de la vaga i ha assegurat que els usuaris de les platges són una "prioritat".

Així ho ha exposat en un comunicat i ha recollit Europa Press, en el qual, a més, ha recordat "haver complit amb els compromisos assolits amb els treballadors", incorporant les millores pactades amb ells en els plecs del nou contracte de licitació del servei, que entrarà en vigor aquesta temporada. D'aquesta manera, Cort s'ha compromès a agilitar els tràmits administratius "tant com sigui possible" per poder adjudicar-lo "com més aviat millor".

stats