Societat 10/03/2023

La societat civil illenca reclama votar a les eleccions: "Hi ha partits que no volen la democràcia"

Personalitats de la política, la cultura i la ciència impulsen el moviment 'Visc a Mallorca' per "combatre l'abstenció i el desencís"

1 min
Alguns dels signants del manifest 'Visc a Mallorca' aquest divendres

PalmaDiverses personalitats de la societat civil balear han presentat aquest divendres el manifest Visc a Mallorca, que pretén fomentar el vot a les pròximes eleccions i evitar l'abstenció. Un dels motius és "combatre els partits que no volen la democràcia i que la utilitzen per retallar-la; aquests no són dels nostres", segons ha explicat la portaveu i exdirectora de l'IBDona Lila Thomàs, en una clara referència a l'extrema dreta de Vox.

"Són unes eleccions molt importants. Les Balears s'enfronten a grans reptes, com l'augment de la inflació, la manca d'habitatge accessible, la pèrdua d'ús social de la nostra llengua i l'espoli fiscal", explica el manifest. Des de Visc a Mallorca sostenen que els casos de corrupció "i la prepotència d'alguns no ajuden a prestigiar la política, però cal saber distingir: no tothom és igual". És per això que fan una crida a la participació a través del vot. "No direm a qui has de votar, sinó que vagis a votar", ha explicat Lila Thomàs. "La participació fa més rica la democràcia", ha afegit.

Entre els firmants del manifest es troben l'expresident del Govern Cristòfol Soler; els exconsellers del Govern Celestí Alomar i Miquel Rosselló; els gestors culturals Clara Fontanet, Mahecor Mbengue i Enric Pozo; l'investigador Biel Jordà i l'ecologista Margalida Ramis. La intenció, però, és eixamplar el moviment d'aquí al maig amb gent "que tingui la voluntat de participar-hi i que vulgui fer una crida a votar", a través d'accions com recollides de firmes.

stats