Societat 10/01/2021

Salut notifica 530 casos nous de covid-19 i Balears arriba als 109 pacients ingressats a les UCI

Tot i que encara no es necessiten els llits dels hospitals privats, si el ritme d'hospitalitzacions continua així s'hauran d'utilitzar

Ara Balears
2 min
Hospital de Son Espases.

PalmaSalut ha notificat al Ministeri de Sanitat 530 casos nous de covid-19 a les Illes Balears. L'Arxipèlag té, ara mateix, 109 pacients ingressats a les UCI dels hospitals públics, dos més que ahir, segons les dades de la Conselleria de Salut d'aquest diumenge. El nombre de defuncions es manté: 489; i el total de persones contagiades des que va començar la pandèmia a les Balears és de 40.825. Tot i que encara no es necessiten els llits dels hospitals privats, si el ritme d'hospitalitzacions continua així s'hauran d'utilitzar. La intervenció damunt els centres privats és una qüestió de "previsió", segona ha dit la consellera aquest diumenge migdia.

La taxa de positivitat baixa aquest diumenge fins a un 10,15% de les 5.034 PDIA (Proves Diagnòstiques d'Infecció Activa) realitzades en les darreres 24 hores enfront de l'11,81% de dissabte i del 12,95% de divendres. Els pacients ingressats a les plantes dels hospitals públics pel virus és de 349 (15 més que ahir). Durant la darrera jornada, els hospitals han donat l'alta a 13 persones i Atenció Primària, a 369.

Situació per illes

Per illes, i segons les dades facilitades aquest diumenge per la Conselleria de Salut, a Mallorca s'han detectat 344 positius nous en les darreres 24 hores. Hi ha 315 ingressos a planta actius, 97 a les UCI (1 més que ahir) i 7.905 en seguiment per Atenció Primària. A Eivissa s'han trobat 144 noves proves positives. Hi ha 29 ingressos a planta actius, 8 a les UCI i 971 de derivats a Atenció Primària.

A Menorca són 22 les proves positives noves. Si ahir hi havia tres persones ingressades a planta, avui són cinc; es manté el nombre de quatre persones a l'UCI. Fins a 242 persones estan en seguiment per part d'Atenció Primària. A Formentera hi ha hagut una prova positiva nova i Atenció Primària controla 32 pacients.

A les residències de gent gran hi ha 108 usuaris amb el contagi actiu, amb 94 hospitalitzats. Les defuncions d'usuaris de geriàtrics es manté en 221, com ahir. Els professionals contagiats d'aquests centres són 80 i en el conjunt de sanitaris, 216. A més, n'hi ha 453 en vigilància.

Mesures noves

Segons apunten fonts del Consell, la situació epidemiològica empitjora a Eivissa, es manté a Mallorca -tot i que la situació és crítica- i preocupa a Menorca. Des de primera hora d'aquest diumenge, les autoritats estan reunides per revisar quines restriccions s'hauran de plantejar i aprovar demà en el Consell de Govern.

Per això, aquest dematí s'està fent una reunió al Consell d'Eivissa. La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i la portaveu del Govern, Pilar Costa, s'han trobat telemàticament amb el president del Consell d’Eivissa per fer seguiment de la situació respecte de la covid-19. A més, Pilar Costa i Vicent Marí s'han trobat amb els alcaldes dels diferents municipis d’Eivissa i amb els agents socials (CCOO, UGT, PIMEEF, CAEB i Federació Hotelera). En les pròximes hores s'informarà de les decisions i consideracions preses.

Així mateix, al Consolat de Mar, Armengol i Gómez estan reunides per videoconferència amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i amb els batles dels municipis d’Artà, Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, sa Pobla, Muro, Pollença, Palma i Algaida, com també amb el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas.

stats