Societat 26/02/2024

Els sindicats titllen de "massiu" el seguiment de l'aturada als bancs

La mobilització, convocada per a aquest dilluns, s'ha fet des de les 8 a les 10 h

ARA Balears
1 min
Diversos representants dels sindicats davant la seu de CaixaBank a les Balears

PalmaEls sindicats SIB i UOB, organitzacions sindicals majoritàries a CaixaBank a les Illes, han titllat de "massiu" i "d'èxit rotund" el seguiment de l'aturada parcial convocada per aquest dilluns de 8.00 a 10 h. En un comunicat, les dues entitats han explicat que en el moment en què finalitzava la mobilització, molts dels clients feien coa a les portes de les oficines i que la majoria s'ha solidaritzat amb els treballadors i amb les seves reivindicacions. "Ha estat un seguiment mai vist al sector", han remarcat.

En aquest sentit, els sindicats han recordat que, entre els motius d'aquesta aturada parcial s'hi troba el fet que la plantilla "està farta de la pressió comercial desmesurada" i que aquesta pressió "desfermada" dispara els beneficis patronals, "però també l'ansietat, l'estrès, les baixes laborals i les malalties derivades de l'estrès".

"Mentrestant, continuam amb el salari congelat a causa dels mals acords signats en els darrers convenis", han criticat, i han reiterat que exigeixen a la patronal i a CaixaBank "que escolti el clam dels treballadors". "Amb aquests resultats, no acceptarem un conveni de mínims", han sentenciat. D'aquesta manera, els dos sindicats han reclamat una mesa negociadora que apliqui el Conveni Col·lectiu amb millores per a tota la plantilla.

stats