Societat 29/11/2020

Sindicats del Mateu Orfila exigeixen a Salut que respongui a la petició de destituir directius

La Conselleria no ha contestat encara a la carta que li van enviar dilluns

Ara Balears
1 min
Tercer dia de protestes a l'hospital de Menorca pel cessament del cap de l'UCI.

PalmaEls sindicats UGT, CCOO, SATSE, CESIF i USAE de l'hospital Mateu Orfila exigeixen a la Conselleria de Salut del Govern balear que respongui a la carta que van enviar-li dilluns per demanar el cessament del gerent de l'IB- Salut de Menorca, Romà Julià, i la directora mèdica del centre hospitalari, Tamara Contreras. La petició es basa en la gestió que els alts càrrecs han fet de la destitució del responsable de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital, Ramón Fernández Cid, segons ha informat l'agència Efe.

El portaveu de CCOO, Juan Andrés Bernabéu, demana a l'Executiu autonòmic que sigui exemplar en la resposta a les demandes dels treballadors del sector. "La Junta de Personal continua esperant resposta. Els gestors públics han de ser un exemple de transparència i negociació amb els respresentats dels treballadors i, desgraciadament, això no és així", ha assenyalat.

Bernabéu també s'ha pronunciat sobre la denúncia que la directora mèdica Tamara Contreras va posar davant el Col·legi de Metges de Balears per injúries al cap de l'UCI. "Em sembla un deliri que la senyora Contreras interposi una denúncia a metges que han donat la seva opinió sobre la gestió del cessament de Fernández Cid. Està en el seu dret de denunciar, però que abans dimiteixi i es preocupi de la fugida de facultatius en els últims temps a l'Àrea de Salut de Menorca", ha subratllat.

stats