Societat 20/03/2024

Els sindicats educatius carreguen contra el pin parental de Vox: "És execrable"

L'extrema dreta pretón establir l'obligació d'informar els pares de la realització d'activitats de contingut religiós, moral, social, cívic o sexual

2 min
Una aula de secundària

PalmaEl nou intent de Vox per aconseguir que el PP claudiqui i accepti els seus plantejaments per implantar un pin parental a les aules, ha xocat amb la voluntat dels sindicats educatius. L'extrema dreta reclama, entre d'altres, l'obligació d'informar amb antelació de la realització d'activitats de contingut religiós, moral, social, cívic o sexual en horari escolar, i a sol·licitar per escrit el consentiment exprés previ dels pares per a l'assistència dels seus fills a aquestes activitats, a més del CV dels qui les impartiran.

L'STEI ha exigit al PP que no doni suport a aquests plantejaments. La proposició no de llei de Vox es votarà a la Comissió d'Educació i Universitats del Parlament, en una data que encara no s'ha definit. "Estam farts de les acusacions d'adoctrinament d'alguns partits polítics", diu l'STEI. El sindicat considera "inadmissible" que s'obligui els centres, públics, concertats o privats, a informar amb antelació de la realització d'activitats, pròpies del currículum de les Illes Balears, de qualsevol contingut que es treballi a les aules i a sol·licitar el consentiment dels pares.

"Fins i tot es pretén fer una llista negra de qui faci aquestes activitats i demanar el currículum dels ponents. Tot el que organitzen els centres en horari lectiu forma part del currículum, del projecte educatiu i de la normativa vigent. En tot cas, sempre preval el dret del menor a rebre una educació de qualitat amb el respecte per la diversitat com un dels valors més destacats", diu l'STEI, que veu "deplorable la caça de bruixes que promou Vox". El sindicat majoritari de l'ensenyament públic avisa el PP: "Si tirau endavant la mesura de Vox, estudiarem la possibilitat d'organitzar mobilitzacions en els centres educatius en contra d'aquesta greu ingerència política mai vista en la tasca dels docents".

PP, "ostatge de l'extrema dreta"

Per la seva banda, UOB recorda que la llibertat de càtedra i la professionalitat són dos pilars bàsics del sistema educatiu, "però són dos pilars precaris, susceptibles de patir intromissions per part de polítics àvids de poder", diu. "'L'extrema dreta ataca la seu del coneixement lliure que és l'escola amb un intent execrable d'intrusió en forma de pin parental que permeti a les famílies condicionar els continguts que s'expliquen als centres educatius", afegeix.

UOB Considera que la proposta de Vox posa de manifest "la manca de respecte que té el partit d'ultradreta per la llibertat i el coneixement i, per altra banda, els pocs escrúpols de la presidenta Marga Prohens per mantenir el poder". "El PP és ostatge de l'extrema dreta i està disposat a vendre l'educació dels infants de les Balears i a deixar que la metàstasi reaccionària s'escampi des del Parlament fins a les aules.

stats