Llengua
Societat 29/09/2022

UOB Ensenyament acusa l'extrema dreta d'assetjar un professor de català de Son Servera

El sindicat assegura que el docent ha rebut amenaces per una piulada en què explica que va ignorar un alumne que li va parlar en castellà al passadís

ARA Balears
1 min
Una escola en una imatge d'arxiu.

PalmaLa secció d'Ensenyament del sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha denunciat "l'assetjament per part de l'extrema dreta (PLIS i Vox)" un docent de l'IES Puig de Sa Font de Son Servera per una piulada en què aquest explicava que va "ignorar" un alumne que es va dirigir a ell en castellà al passadís.

Segons han explicat en un comunicat, el professor de Llengua i Literatura Catalanes està rebent amenaces i insults a través de WhatsApp, el correu electrònic i les xarxes socials. Va ser PLIS Educación qui va demanar ahir en un comunicat que Inspector Educativa sancionàs el docent per aquest fet, que consideren "greu".

Per la seva banda, l'entitat sindical defensa "l'estratègia pedagògica triada pel company per potenciar l'ús del català fora de l'aula". "Què hauria passat si enlloc de ser el professor de Català hagués estat el professor d'Anglès? Segurament res. Molta gent hauria trobat que és una bona estratègia", afirma.

Davant aquesta situació, UOB Ensenyament ha instat la Conselleria d'Educació i el Departament d'Inspecció Educativa "a respectar la decisió didàctica adoptada pel docent i no deixar-se endur per la pressió mediàtica de la caverna espanyolista".

stats