Societat 16/04/2020

L'IB-Salut proposa modificar el període vacacional dels sanitaris per tenir personal a l'estiu

El Servei de Salut preveu que no vindran sanitaris de la Península per cobrir les substitucions i també una allau de feina d'assistència posposada pel coronavirus

Maria Fuster
2 min
Sanitaris a Son Espases amb mascareta i material de protecció del covid-19

PalmaL'IB-Salut i els principals sindicats (CCOO, UGT, SAE, Satse, Sembe) s'han reunit aquest dijous per videoconferència en una mesa sectorial en què el Servei de Salut els ha proposat modificar, amb incentius, el període vacacional, que fins ara és només durant juliol, agost i setembre, i que es podria ampliar als altres mesos de l'any. Fonts de l'IB-Salut han assenyalat a l'ARA Balears que es fa aquesta proposta en previsió que, a causa de la pandèmia, no vinguin sanitaris de la Península per cobrir les substitucions d'estiu. I també perquè esperen una allau de feina d'assistència posposada pel coronavirus quan els hospitals i els centres de salut recuperin la normalitat.

"En el moment que es reactivi tot, hem de poder funcionar al 100%", afirmen les mateixes fonts. És una proposta que s'ha fet als diferents sindicats i que ara, diuen, cal estudiar-la i negociar-la. També afirmen que durant l'estat d'alarma es planteja per al personal que no està vinculat a l'assistència del covid-19, com pot ser el de traumatologia, per exemple.

El sindicat Satse està disposat a negociar la proposta de l'IB-Salut per tornar a la normalitat com abans millor i també es mostra favorable a incentivar les vacances fora de període estival.

Per part seva, el Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) creu que l'IB-Salut obliga els sanitaris a agafar-se les vacances durant l'estat d'alarma. El sindicat adverteix que adoptarà "les mesures legals que considerem oportunes si l'IB-Salut continua endavant amb aquesta decisió".

A més, SAE assegura que "alguns responsables sanitaris ja han començat a aplicar-ho". A l'escrit fa referència en concret al supervisor de l'UCI de l'hospital de Sont Llàtzer. En aquest sentit, l'IB-Salut apunta que les gerències dels hospitals tenen potestat per reordenar els seus serveis si ho consideren convenient.

stats