Eleccions Sanitat
Societat 15/03/2024

El sindicat SATSE guanya les eleccions a la Sanitat de les Balears

En segon lloc, ha quedat el sindicat mèdic Simebal, que ha perdut un important nombre de vots respecte de les passades eleccions

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaSATSE ha guanyat les eleccions sindicals del sector sanitari fetes aquest dimecres a les Balears, que han tingut una participació d'un 54% (10.419 electors). Amb un total de 2.566 vots, el sindicat representant d'infermeria ha aconseguit un total de 41 delegats arreu de les Illes Balears. En segon lloc, s'ha situat el sindicat mèdic (Simebal), que ha aconseguit 28 delegats, deu menys que a les eleccions passades.

El sindicat vencedor ha agraït a través del seu perfil d'X el suport dels professionals sanitaris: "Gràcies pel suport massiu de les infermeres, infermers i fisioterapeutes que heu confiat en nosaltres. A partir d'avui treballam per i per a la nostra professió i les nostres condicions laborals".

També tindrà representació UGT, amb 19 representats, un més que ara; 21 d'USAE i 23 del CSIF. Els sindicats que han quedat sense representació, en no haver obtinugut la representació mínima, són CCOO, STEI, CGT, atès que no han arribat al 10% dels vots requerit per aconseguir-ho.

stats