Societat 04/05/2020

El Sindicat Mèdic exigeix protocols de salut laboral per als centres i hospitals

S'han de posar en marxa abans de reactivar l'assistència sanitària

Ara Balears
1 min
L'assistència sanitària es va paralitzar amb la pandèmia

PalmaEl Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) exigeix al servei de salut de l'Arxipèlag, IB-Salut, un pla general de protecció davant la reactivació de l'assistència sanitària. Demana que es posin en marxa protocols de salut laborals que protegeixin els professionals dels centres sanitaris i els hospitals i que evitin el contagi entre els pacients.

A causa de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, l'assistència als centres mèdics s'havia suspès o paralitzat, però ara "ja n'hi ha que s'estan plantejant reactivar-se", i per fer-ho "és necessària una planificació concreta, coordinada i específica", indica el sindicat en una nota.

Entre les mesures, Simebal proposa: la separació de circuits, mesures de seguretat que han de seguir els pacients i els professionals i l'organització de les sales d'espera i el material de protecció que s'utilitzarà, entre d'altres.

El sindicat té clar que aquest protocol "ha de ser exigent". Per això, considera necessari que sigui general i estigui coordinat per a tots els centres. També hi han de participar tots els afectats i els comitès de seguretat i salut.

stats