Societat 30/06/2020

El sindicat CGT diu que "ara més que mai" cal defensar els serveis públics de qualitat i universals

Els confederals creuen que després d'estar confinats és molt necessari que les reivindicacions laborals s'escoltin als carrers

K. O.
1 min
Militants del sindicat CGT a la plaça d'Espanya de Palma.

PalmaLa Confederació General del Treball (CGT) assegura que "ara més que mai" cal defensar els serveis públics de qualitat i universals. Diuen que és "imprescindible" que les residències de persones grans o dependents sigui públiques perquè, com explica un dels portaveus del sindicat anarcosindicalista a Mallorca, Quico Jiménez, el model privat només cerca guanyar doblers i no pensa en la salut de les persones.

La CGT ha convocat els seus militants aquest dimarts a diverses ciutats de l'Estat, també a Palma i Eivissa, perquè, després d'estar confinats, "és molt necessari" que les reivindicacions laborals s'escoltin als carrers, segons apunten en un comunicat. A Ciutat una quinzena de persones, entre les quals hi havia algunes membres de Kellys Unió Balear, s'han concentrat a la plaça d'Espanya. "Moltes companyes que són fixes discontínues encara no han cobrat l'ERTO", ha lamentat la secretària de l'entitat, Antonina Ricaurte.

"El Govern ha de prendre les mesures necessàries i de manera urgent perquè cap persona afectada per un ERTO estigui sense cobrar la prestació que li correspon", segons exigeix la CGT en el comunicat. També veuen necessari que en plena crisi provocada pel coronavirus cal garantir l'ocupació, però exigint la desaparició de les hores extres i reduint la jornada laboral mantenint el poder adquisitiu dels treballadors.

Els confederals diuen que els empresaris estan obligats a donar el material de protecció sanitari als seus treballadors tant a la feina com durant els desplaçaments. A més, afegeixen que "no es pot permetre cap acomiadament més. "No podem deixar que, de nou, les classes baixes paguin la crisi com varen fer el 2008, quan els treballadors varen acabar sent més pobres i els capitalistes, més rics", afirmen.

stats