Societat 20/10/2021

Simebal atribueix la saturació d'urgències de Son Espases a la "mala gestió dels recursos"

El sindicat ha afirmat que aquest dimecres hi havia fins a 41 pacients pendents d'ingrés

ARA Balears
1 min
Entrada d'Urgències de l'Hospital de Son Espases, a Palma.

PalmaEl Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal) ha atribuït la saturació d'aquests dies a l'àrea d'urgències de l'hospital de Son Espases a la "mala gestió dels recursos". Segons ha informat Europa Press, Simebal ha assenyalat que aquest dimecres hi havia fins a 41 pacients pendents d'ingrés.

El sindicat ha negat que sigui un fet puntual aquesta saturació, ja que passa "des de fa uns mesos, sobretot els dilluns i els dimarts". "Aquesta setmana, som a dimecres i continuam igual. El que cal plantejar és que si hi ha una programació quirúrgica i el percentatge d'ingressos és habitual, es necessiten aquests llits per a urgències", han explicat.

Des del centre hospitalari, no obstant això, han xifrat en 26 persones les que estan pendents d'assignació de llit aquest dimecres a Urgències. A més, han atribuït aquesta situació a la desescalada i a la recuperació de l'activitat normal de Son Espases, i també a l'espera per a les pròximes setmanes de la incorporació de gairebé mig miler d'infermeres que han aprovat recentment un concurs oposició.

No obstant això, Simebal ha rebutjat aquestes raons i ha afegit que "cada vegada hi ha una excusa diferent". Cal recordar que Son Espases va derivar aquest dimarts fins a set pacients a l'Hospital General per alleujar l'increment de la pressió a Urgències.

stats