Societat 30/07/2021

Set sindicats sanitaris reclamen al Govern que estudii com afecta als treballadors la manca de descans

També volen que s'investigui el "possible" assetjament "reiterat" que reben per part dels superiors

ARA Balears
1 min
Sanitaris de l'hospital de Son Espases, protegint una companya del coronavirus.

PalmaSet sindicats sanitaris, com ara Simebal i Satse, entre d'altres, han reclamat aquest divendres a l'IB-Salut que estudiï els efectes que té la manca de descans sobre la salut dels treballadors, segons han informat en un comunicat conjunt. També volen que s'investigui el "possible" assetjament "reiterat" que reben per part dels superiors, especialment quan es tracta d'empleats temporals.

En l'escrit que han dirigit al director general de l'IB-Salut, Juli Fuster, al gerent de l'hospital de Son Espases, Josep Pomar, i al responsable de l'Atenció Primària, Miguel Caldentey, els sindicats dient que fa 16 mesos que denuncien la manca de planificació i la "pèssima gestió" per enfrontar les onades de contagis de coronavirus.

Els sindicats han acusat les autoritats sanitàries de no facilitat la informació que demanen i de negar-se a negociar. A més, consideren que hi ha un clima de "crispació" entre els sanitaris, que són "assetjats" pels caps durant els dies que tenen lliure. En el comunicat també diuen que molts professionals que havien vingut d'altres comunitats han decidit marxar de les Balears.

Així mateix, els set sindicats han dit que el pla de reforç voluntari, pel qual es demana als sanitaris que agafin vacances més endavant, és "irregular, "ofensiu" i una "befa" contra els treballadors. En aquest sentit, han demanat que el personal cobri un 75% més les hores extres que fan.

stats