Televisió

Silvia Caballol, dona de l'exbisbe de Solsona: "El nostre amor va néixer com una flor entre les pedres, contra tot pronòstic"

La psicòloga i escriptora concedeix una entrevista a 'Col·lapse' de TV3

A.P.
2 min
Xavier Novell i Silvia Caballol

BarcelonaSilvia Caballol, dona del bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, trencarà el seu silenci aquest dissabte al programa Col·lapse de TV3. Abans de l'emissió de l'entrevista, aquest divendres El matí de Catalunya Ràdio ha fet un avançament de la conversa que Caballol ha mantingut amb Ricard Ustrell. "El nostre amor va néixer com una flor entre les pedres, contra tot pronòstic i contra tota probabilitat", explica la psicòloga i escriptora, que assegura que el seu marit no vol que parli de la seva història d'amor. L'entrevista de Caballol arriba poques setmanes després que anunciés que ella i Novell s'havien casat per l'Església després que el Papa concedís la secularització al bisbe de Solsona.

Tot i que Novell prefereix estar apartat dels mitjans de comunicació, Caballol sí que compartirà amb els espectadors alguns detalls de la seva relació i, entre altres coses, assegura que el seu ara marit no s'havia enamorat mai. "Com que ell no s'havia enamorat mai, estava convençut que Déu li havia fet el do del celibat. Amb 50 anys apareix una emoció que dius «i això, què?» L'amor és molt fort. Poder-se enamorar és un do", diu. Més enllà d'això, no vol entrar en gaires detalls. "La nostra història d'amor és una cosa que ens reservem per a nosaltres i la nostra descendència. Ells algun dia sabran com va ser tot, però no va ser res semblant al que es va construir als mitjans de comunicació. Estan molt lluny de la realitat. Va ser una història molt bonica", diu Caballol, que admet que va ser una situació difícil. "L'amor és així, et desarma", conclou.

En l'entrevista, Caballol defensa el seu marit i la seva tasca com a bisbe assegurant que la gent "no el va arribar a conèixer bé" i que per això es tenia d'ell una imatge de persona conservadora i homòfoba. "Ell exposa la fe catòlica, no exposa el que la gent vol sentir. ¿Que ho feia de manera molt directa i contundent? Potser sí. Jo he mirat totes les aparicions que ha fet, totes, i en totes hi veig el mateix: un home que exposa unes idees, en aquest cas en línia amb el que ell representava, però que no les imposava", diu.

stats