A judici

Shakira declara per videotrucada en la segona causa per frau fiscal

La cantant està acusada d’haver defraudat sis milions d’euros l’any 2018

2 min
Shakira sortint ahir de l’Audiència després de ratificar l’acord.

BarcelonaShakira s’ha tornat a citar amb la Fiscalia, però des de la distància. La cantant colombiana ha declarat aquest dijous com a investigada per la segona causa penal per frau fiscal, tal com ha avançat El País. Aquesta vegada, està acusada per defraudar sis milions d’euros a través d’una estructura societària l’any 2018.

A diferència del que va declarar el novembre passat, que va haver de reconèixer haver defraudat 14,5 milions d’euros per evitar tres anys de presó, aquesta vegada Shakira ha negat els càrrecs que se li imputaven. Però l’artista no s’ha quedat aquí. La guanyadora de tres Grammy ha descrit l’acusació com un “un pas més en la pressió” de l’Agència Tributària perquè accepti la seva responsabilitat pels fets relatius al procés penal que va haver de fer front fa uns mesos a l’Audiència de Barcelona. La declaració ha estat feta per videoconferència des de Miami, on resideix amb els seus dos fills, per evitar el desplaçament fins a Barcelona. Així la de Barranquilla s’ha estalviat haver de repetir la incòmoda fotografia de pujar les escales de l’Audiència de Barcelona.

En aquesta segona acusació, Shakira ha tornat a confiar en el penalista Pau Molins, l’advocat que va aconseguir arribar a un pacte amb el jutge minuts abans de començar el judici pel frau que va cometre entre els anys 2012 i 2014. Segons la querella, que es va obrir el juliol de 2023, la cantant podria haver “simulat” la cessió dels seus drets a empreses instrumentals, un fet que podria haver fet millorar la tributació de l’exercici de 2018. De la investigació realitzada, es dedueix que Shakira es va desgravar despeses “que no procedien”, una jugada fiscal que li hauria estalviat 5,3 milions en la declaració de l’IRPF, a més de 700.000 euros en impostos sobre el patrimoni.

stats