Transport
Societat 21/03/2023

SFM tala una dotzena d'arbres a Sineu per instal·lar una marquesina

La intervenció s'ha fet a petició de l'Ajuntament de Sineu, que assegura que era una "actuació necessària"

1 min
Imatge de com ha quedat la zona de l'estació de Sineu, després de tala dels arbres

PalmaServeis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha talat una dotzena d'arbres adjacents a l'andana de l'estació de tren de Sineu per tal d'instal·lar una marquesina que permeti als passatgers "protegir-se del sol i de la pluja, que era una demanda molt persistent per part dels veïns", ha explicat el batle del municipi Tomeu Mulet (PP), en conversacions amb l'ARA Balears.

Mulet ha destacat que aquesta intervenció "s'ha fet a petició de l'Ajuntament, i estàvem avisats per part de SFM que es faria, però ahir ens van avisar que seria durant la nit passada. És una millora que el poble necessitava". La intervenció prevista per instal·lar la marquesina "requereix fonaments forts, i per això era necessari menjar-se l'espai dels arbres, que estan aferrats a l'andana". En relació amb el fet que la tala s'hagi fet durant la nit, es deu que SFM disposa de brigades nocturnes, que intervenen en aquestes hores per tal d'evitar interferir en el funcionament ferroviari normal. Mulet ha explicat que SFM "ens va demanar col·laboració per tal de regular el trànsit i garantir la seguretat dels ciutadans".

Per altra banda, Mulet ha considerat que quan el PP de Sineu "fa una intervenció al vial de circumval·lació del municipi, que comporta llevar els arbres en mal estat, i trasplantar els que es poden salvar, tothom se'ns tira damunt, i tenim tots els mitjans aquí fent fotos". Ara bé, quan ho fa una altra institució "sembla que ningú diu res".

stats