La setmana que m'espera
Societat 11/06/2022

“Vaig a córrer cinc dies a la setmana, perquè faré la marató de Nova York”

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, explica com serà la seva setmana

2 min
Jaume Alzamora.

Som una persona de començar el dia amb tranquil·litat. Cada dia m’aixec a les 7 h, encara que els caps de setmana som una mica més flexible. El primer que faig és anar a passejar en Boston una estona. Després, la meva parella i jo berenam junts. M’agreada berenar bé, perquè fa falta començar el dia amb energia: cafè amb llet, pa amb coses, un poc de fruita... El berenar del matí és un moment de tranquil·litat, i així podem arribar amb força a la feina.

Dilluns tenc la reunió amb l’equip del Consell de Mallorca, i sempre parlam de com serà la setmana que ens espera. És una cosa rutinària. El capvespre hi ha la projecció del film El crit de les dones. Hi aniré perquè és sobre la Germania i el paper que hi varen tenir les dones, i em fa il·lusió. A MÉS ens sentim hereus dels Agermanats. Dimarts hi ha l’aprovació al Parlament de la Llei de consells insulars, i hi anirem perquè és un fet molt important per a nosaltres. Dimecres toca Consell Executiu, però també és el dia que aprofit per anar al mercat ben d’hora. Solc anar al Mercat de Llevant, perquè sempre hi trob productes frescos. Toca donar exemple i consumir producte de Mallorca. Els vespres, quan arrib a casa, m’agrada desconnectar amb una copa de vi mallorquí, és clar.

Cuinar és una activitat de què gaudesc moltíssim, i els caps de setmana solc aprofitar per fer-ho. Ara bé, entre setmana din on puc i quan puc. És ver que som molt de plats típics nostres, com el tombet, l’escabetx, el trempó... i, ara que n’és temporada, la coca d’albercocs. La veritat és que amb l’horari que tenim, que no existeix, sempre intent trobar forats per fer esport, com ara córrer. Ho faig cinc dies a la setmana perquè faré la marató de Nova York. Vaig a entrenar pel Portitxol. No cerc fer una marca de temps concreta, només passar-m’ho bé. També m’agrada molt anar amb bicicleta, en som un gran aficionat. Vaig passar gust de veure la docusèrie El día menos pensado a Movistar; a més, hi sortia l’artanenc Enric Mas. 

Dissabte seré al Consell Polític de MÉS per Mallorca. I el pla del vespre no pot ser altre que anar a veure Antònia Font. Fa molt de temps que tenc les entrades i és l’únic concert que fan a Mallorca. Tenc ganes de tornar a veure en directe la millor banda del país. Una altra afició que tenc són les plantes. Tant a Palma com a Artà tenc corral. M’agrada veure-les créixer, sembrar-les des de la llavor i veure com es van fent grans. Ara tot comença a estar exuberant: vaig posar buguenvíl·lees que fan de pantalla, però també hi tenc julivert, pebres, gessamins, dàlies... Està radiant. Diumenge em tocarà cuinar. Aquest dia aprofit per ser a Artà i estar amb la gent que estim que veig menys: la família i els amics. Passar un horabaixa en un bar fent una cervesa, ben fresca, al poble és una cosa que m’agrada. A vegades em fa pensar que no necessit res més.

stats