Societat 25/09/2023

Set docents comencen el curs residint a l'alberg de Formentera

L'espai, habilitat de manera excepcional per fer front als problemes d'habitatge que pateix l'illa, disposa de 32 places en lliteres

2 min
Interior de l'Alberg

PalmaSet docents viuen a l'alberg de Formentera, a l'espera de trobar una casa on residir, segons han informat persones properes a ells a l'ARA Balears. El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, va donar a conèixer que s'habilitaria aquest espai per als professionals, mentre cercaven un lloc on viure. Cal recordar que l'illa pateix greus problemes d'habitatge, vinculats a la manca d'oferta i als preus desorbitats. Hi ha llars de 50 metres quadrats que es lloguen per 2.000 euros mensuals. Per altra banda, hi ha una gran quantitat de cases buides, però que els propietaris no volen llogar, perquè les necessiten lliures al mes de març per poder fer lloguer turístic.

Segons consta a la pàgina de l'alberg (que depèn de la Conselleria de Famílies i Serveis Socials), té una capacitat de 32 places, en lliteres. Disposa de cuina, gelera, congelador, microones, cafetera, rentadora i eixugadora, a més de diverses zones comunes i espais exteriors.

En relació amb la proposta, Vera en va exposar els motius. "Volem que l'edifici sigui únicament per a docents, perquè tinguin un lloc on poder viure davant la mancança d'habitatges a Formentera", va dir. "Així garantim que les famílies tinguin la tranquil·litat que els seus fills seran atesos", va afegir. Cal recordar, però, que el fet de permetre que docents s'allotjassin de manera temporal a l'alberg ja es feia en cursos anteriors.

Reaccions diverses

L'ARA Balears va publicar la proposta d'Educació, i els sindicats i diferents ciutadans varen respondre de maneres diverses. "La proposta és millor que haver de dormir en un cotxe, però s'ha d'articular una solució global", va assegurar Miquel Àngel Santos, d'Alternativa. Per la seva banda, Lluís Segura, de l'STEI, va considerar que és "una primera bona notícia, però s'ha de veure en quines condicions viuran els docents". El problema, va afegir, afecta totes les Illes i "no és només un tema de tenir habitatge, sinó també de qualitat de vida". Finalment, Joan Crespí, de Siau, va valorar de manera "molt positiva" la proposta de la Conselleria.

Davant les crítiques, Vera va sortir al pas per defensar la proposta. "El problema dels docents no ve d'aquest curs, sinó que hi és cada any", va dir, en ser preguntat per l'ARA Balears. Vera també va remarcar "la pressa" en què es varen haver de prendre les decisions, "atès el poc temps de rodatge" que duia el nou equip d'Educació i per garantir que els alumnes de Formentera "tinguin els docents que necessiten". La solució de l'alberg, va explicar, la va sol·licitar el Consell Insular i es va consensuar entre les dues administracions. El conseller va acceptar que la mesura "no és una solució definitiva". "Hem començat a fer feina perquè el curs que ve els docents tinguin una millor alternativa", va exposar.

stats