Societat 17/08/2023

El Servei de Persones amb Mobilitat Reduïda de l'aeroport de Palma anuncia vaga indefinida a partir de dia 28

La decisió sorgeix davant la "persistent negativa" de l'empresa a dialogar sobre millores salarials que els treballadors consideren "justes i necessàries"

ARA Balears
1 min
Un dels vehicles del servei d'atenció a les persones amb mobilitat reduïda (PMR)

PalmaEl comitè d'empresa del Servei de Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR) de l'aeroport de Palma ha anunciat aquest dijous la convocatòria d'una vaga indefinida a partir del 28 d'agost, en què les hores d'aturada seran de les 9 a les 12 h i de les 17 a les 20 h. Segons ha informat el comitè i ha recollit Europa Press, la decisió sorgeix davant la "persistent negativa" de l'empresa a dialogar sobre millores salarials que els treballadors consideren "justes i necessàries".

Així mateix, el comitè ha recordat la situació que ha enfrontat el personal de PMR a les Balears, quan ja l'abril del 2020 el comitè anterior, format per UGT i Cesha, va pactar un despenjament del conveni amb l'empresa, que es va allargar durant 14 mesos i que va resultar en una pèrdua mitjana de 1.200 euros per treballador.

A més, ha remarcat que el 2022 es va establir un nou conveni de handling "que lamentablement va presentar taules salarials que discriminaven el personal PMR, ja que els assignaven ingressos inferiors en comparació amb la resta del personal del V Conveni de Handling", cosa que pot representar una pèrdua aproximada de 3.000 euros en un període de tres anys.

Davant aquests fets, el comitè ha considerat "evident" que les seves demandes estan fonamentades, ja que observen com "col·legues d'altres bases gaudeixen de condicions econòmiques i laborals més favorables".

Finalment, també han insistit en el creixent cost de vida a Mallorca, reflectit en l'augment de lloguers i hipoteques, per la qual cosa han apel·lat a la "comprensió i empatia dels usuaris".

En aquest sentit, han recomanat als usuaris que si planegen utilitzar el servei PMR en les dades mencionades, anticipin les seves necessitats i arribin a l'aeroport amb més antelació de l'habitual.

stats