Societat 29/06/2023

"El bilingüisme que proposen el PP i Vox a les Balears suposarà la mort de la llengua i la cultura catalanes"

UOB Ensenyament reclama al nou Govern que compleixi la Llei de normalització lingüística i asseguren que "amb el català ni una passa enrere!"

ARA Balears
2 min
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA 
 Milers de persones es van manifestar ahir a Palma amb llaços per la llengua.

PalmaUOB Ensenyament ha reaccionat a l'acord entre el PP i Vox que permetrà als populars governar en solitari i ha lamentat profundament que aquest acord tingui com a conseqüència un retrocés en els drets lingüístics dels illencs i que pugui suposar "la mort de la llengua i la cultura catalanes". A través d'un comunicat han remarcat que estan d'acord amb la futura presidenta balear quan assegura que a les Balears manca llibertat lingüística, però que "manca per als catalanoparlants".

El sindicat ha demanat a Prohens, en el comunicat, si no recorda què va suposar per a la llengua catalana el mandat de José Ramón Bauzá i ha denunciat que "allò que ens és propi no és el bilingüisme, artifici colonialista que pot enriquir un individu determinat alhora que destrueix la comunitat lingüística i cultural on viu". A més, han remarcat a la líder popular que "un Govern fill de l'odi és una assegurança de derrota electoral" i li ha demanat quina mena de llibertat és la que volen implementar si no assegura que "tot habitant d'aquest país pugui adreçar-se a l'Administració en la llengua que li pertany".

Davant tots aquests fets, des de UOB Ensenyament asseguren que ens trobam en una situació d'"emergència lingüística" i asseguren que faran feina per garantir i lluitar per garantir que es compleixi l'Acord Marc, ja que per a ells la "lliure elecció de llengua és un simple pretext per matar el català". "Gairebé com si haguéssim retrocedit al temps del franquisme", han sentenciat.

A més, han remarcat a la futura presidenta del Govern balear que la primera obligació d'un governant és "complir i fer complir les lleis, començant per l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i continuant per la Llei de normalització lingüística" i han assegurat que si no ho fa "ens trobarà a la trinxera contrària.

Amb tot, des de UOB Ensenyament han remarcat que "amb el català ni una passa enrere!" i que contra "el seu odi" lluitaran amb el seu amor "cap a la llengua i cultura pròpia del nostre país". "Contra el seu afany colonialista, el nostre crit de llibertat. Contra la seva reacció, la nostra empenta", han remarcat.

stats