Societat 27/02/2018

Indemnitzen amb 92.000 € l'obrer que es va trencar un peu desmuntant un parc

Els fets als quals es refereix la sentència varen ocórrer el novembre de 2010, quan el picapedrer va caure des d'una bastida a sis metres d'altura, en la qual treballava sense estar fermat o assegurat

Ara Balears
2 min
L'Obrer es va trencar un peu desmuntant un parc

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha condemnat una empresa de construcció a indemnitzar amb 92.596 euros un operari que es va fracturar un turmell quan treballava desmuntant un parc aquàtic de Calvià i ha absolt la companyia d'assegurances de la instal·lació lúdica.

La Sala Social del TSJIB ha estimat el recurs de l'asseguradora contra una sentència del Jutjat Social número 3 de Palma que l'havia condemnat al costat de l'empresa de l'obrer a indemnitzar-lo per la lesió –per la qual li va ser reconeguda una invalidesa permanent total per a l'exercici de la seva professió– i ha absolt la companyia d'assegurances.

El tribunal també ha estimat parcialment un recurs de l'afectat i ha elevat la indemnització per a l'operari des dels 45.244 euros fixats inicialment fins als 92.596.

Els fets als quals es refereix la sentència varen ocórrer el novembre de 2010, quan el picapedrer va caure des d'una bastida a sis metres d'altura, en la qual treballava sense estar fermat o assegurat. Es va fracturar un turmell, va ser sotmès a tres intervencions quirúrgiques i sofreix inflamació del turmell, a banda d'atròfia muscular.

Com a conseqüència de les lesions, se li va reconèixer la invalidesa permanent total per les seqüeles en el peu esquerre.

L'empresa de construcció per a la qual treballava l'operari des de feia 20 dies havia estat contractada per un parc aquàtic per desmantellar una part de la instal·lació.

Després de la condemna a l'empresa de construcció i a l'asseguradora del parc, la companyia d'assegurances va recórrer al·legant que l'activitat assegurada en la pòlissa és la de parc aquàtic i l'accidentat treballava per a una empresa subcontractada que realitzava activitat de construcció.

El tribunal assenyala que, amb motiu del desmuntatge, l'empresa principal no realitzava cap activitat i cedia les seves obligacions de vigilància a les labors del contractista.

stats