Societat 26/10/2020

Sense incidents el primer vespre de toc de queda a les Illes Balears

Segons ha informat la Delegació del govern, les primeres jornades seran de conscienciació i es donarà informació als ciutadans

Ara Balears
1 min
Una patrulla de la Policia Nacional en el carrer Blanquerna de Palma, Mallorca.

PalmaLa Delegació del govern a les Illes Balears ha informat que durant el primer vespre en què s'ha aplicat el toc de queda no hi ha hagut incidents i que la jornada ha transcorregut amb normalitat. Segons han informat a l'ARA Balears, durant el primer vespre tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional s'han dedicat a informar dels nous canvis els ciutadans que encara estaven al carrer a les 23 h.

Les primeres jornades seran de conscienciació, però remarquen que es pot començar a sancionar les persones reincidents. Les multes per desobediència expressa a l'autoritat, segons ha informat Delegació de govern, poden anar dels 600 euros fins als 30.000 euros. Tot i això, els cossos policials han informat que no s'han produït incidents pels carrers de les Illes.

Cal recordar que a partir d'aquest diumenge ningú no pot circular pels carrers de les Balears entre les 23 i les 6 h. Aquesta mesura –que durarà 15 dies i és prorrogable– és una de les que estan incloses en l'estat d'alarma que ha decretat aquest diumenge el govern espanyol, i que està previst que s'allargui fins al 9 de maig.

Amb la declaració de l'estat d'alarma, la comunitat es converteix en autoritat delegada i, per tant, té la competència per aplicar les mesures excepcionals. Segons Armengol, ara per ara no està sobre la taula el tancament perimetral de les Illes, però és una mesura que es podria aplicar si la situació epidemiològica empitjora. Precisament perquè el Govern balear passa a tenir aquestes competències, la presidenta ha tornat a insistir al govern espanyol sobre la necessitat de controlar les entrades i sortides del territori insular amb proves diagnòstiques.

stats