Societat 27/06/2022

Sembrar 530 hectàrees d'ametllers i garrovers, el pla de reestructuració de la fruita seca del Govern

La iniciativa cerca recuperar el 25% de la superfície perduda d'aquestes varietats agrícoles, que es veuen afectades per la 'Xylella fastidiosa'

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de garrovers.

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació sembrarà 530 hectàrees d'ametllers i garrovers a les Balears, en el marc del primer any de vigència del pla de reestructuració de la fruita seca. Es tracta d'un pla de sis anys que té l'objectiu d'impulsar canvis estructurals dins aquest sector de l'agricultura.

En concret, una de les finalitats del pla és augmentar la superfície de cultiu d'ametller i de garrover per recuperar el 25% de la superfície perduda d'aquestes varietats agrícoles, que es veuen afectades per la Xylella fastidiosa. La sembra d'aquestes 530 hectàrees en la primera ajuda del pla disposa de 2,3 milions d'euros provinents del fons Next Generation.

Pel que fa als ametllers, se sembraran 14.862 arbres en 88 hectàrees, 20 de les quals seran de regadiu. En relació amb el garrover, es plantaran 442 hectàrees, 66 de les quals són en regadiu, amb un total de 75.801 arbres.

En total, en aquest pla s'han presentat un total de 187 expedients, que podran optar a una inversió mitjana de 16.981 euros. Dels expedients, 50 són per a maquinària; 85 són per a preparació de terreny, replantació i plantacions noves; 28 són per a inversions en instal·lacions de regadiu; 66 són d'inversions en instal·lacions de secà, i 5 són per a despeses professionals.

stats