Societat 10/06/2018

Selva encara el canvi amb l’escola com a assignatura pendent

El municipi de Selva encara el canvi de batlia, previst per al dissabte 30 de juny, amb el rellotge darrere l’orella

M. Barceló
2 min
Selva encara el canvi amb l’escola com a assignatura pendent

SelvaEl municipi de Selva encara el canvi de batlia, previst per al dissabte 30 de juny, amb el rellotge darrere l’orella. El malestar social per la manca d’una escola digna al poble de Caimari, amb què ja començà l’actual mandat i que fou un motiu de pes per engegar el PP de la batlia l’octubre del 2016, no s’ha acabat d’esvair. Des de llavors, Joan Sastre (El Pi) ha estat al capdavant d’un pacte (El Pi-Arrelam-Esquerra pel Poble) que ha hagut de salvar molts obstacles per arribar un any abans de les eleccions amb els terrenys (4.070 m2 a la zona de les Deveres) que exigeix la Conselleria d’Educació per aixecar un nou centre de Primària per a 225 alumnes. Caimari acumula anys esperant una nova escola, a causa d’una mala planificació urbanística. Aquest proper dimecres es preveu ratificar al ple la cessió de la parcel·la per al nou equipament escolar d’una sola línia.

De dreta a esquerra

Antoni Frontera (Arrelam) agafarà, el dia 30, el relleu de Sastre. D’aquesta manera, el mandat municipal haurà estat baix la vara de la dreta (amb Joan Rotger, del PP), del centre (amb Joan Sastre d’El Pi) i de l’esquerra (amb Antoni Frontera, d’Arrelam).

El pacte té l’esperança d’acabar el seu recorregut amb les obres del futur centre educatiu iniciades, perquè atès el temps d’espera que arrossega el projecte, una gran part de la comunitat educativa viu incrèdula el lent avanç de la tramitació administrativa.

Del previst parc verd encara resta pendent que se’n defineixi el projecte, i l’actualització del planejament municipal a través d’unes normes subsidiàries encarà no s’ha completat. L’altre projecte prioritari en el darrer any serà l’adequació de l’accés nord al poble de Selva des la carretera de Lluc. Aquí hi ha la intenció que el nou vial doni major protagonisme als vianants, tenint en compte que serveix d’enllaç a la zona esportiva i que es soterrin tots els serveis públics que ara hi ha per via aèria (telefonia i subministrament elèctric). La reforma de la plaça Major també entra en el paquet de millores urbanes que cal fer abans de l’estiu del 2019.

stats