Societat 06/08/2020

Lluc tindrà vigilància privada per controlar les zones d'acampada

Els darrers caps de setmana s'han produït actes incívics, com infringir les normes d'accés a les instal·lacions, fer renou i consumir alcohol

Ara Balears
1 min
Zona d'acampada de Lluc.

PalmaLes tres zones d'acampada de Lluc, la Font Coberta, els Pixarells i Marjanor, estaran vigilades per seguretat privada els divendres i dissabtes del mes d'agost i setembre, de 19 a 5 h, per controlar que no hi hagi actes incívics, segons ha comunicat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat. L'Institut Balear de la Natura (Ibanat), que és qui ho gestiona, ho ha decidit després que s'hagin produït incidents durant els darrers caps de setmana.

L'Ibanat treballa de 8 a 19 h de cara al públic per controlar l'accés a les instal·lacions i dur un registre, com a mesura de seguretat pel covid-19. Durant les darreres setmanes, alguns usuaris s'han queixat de renous i han denunciat que hi havia gent consumint alcohol. A més, també hi ha hagut individus que han entrat a la zona d'acampada fora de l'horari establert, de manera que han infringit les normes de seguretat.

Davant aquesta situació extraordinària, la Conselleria ha decidit contractar un operatiu privat per garantir l'ús correcte de les instal·lacions fora de l'horari d'atenció al públic. A partir de divendres, s'encarregarà de controlar l'accés a les tres zones d'acampada, per evitar que entri gent sense permís ni registre, i no superar l'aforament permès. El personal també supervisarà que es complexi la normativa referent a renous i l'ús del foc.

stats