Societat 02/10/2019

L'àrea de Seguretat Ciutadana de Palma preveu retirar 405 vehicles de Son Toells

L'Ajuntament assignarà aquest dijous l'empresa encarregada de dur-ne a terme la destrucció i la descontaminació

A. T.
1 min
Son Toells

PalmaLa regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover, ha anunciat aquest dimecres la passa següent en el buidatge de Son Toells. Aquest dijous s'adjudicarà per subhasta l'empresa encarregada de retirar 405 vehicles abandonats en aquestes instal·lacions, la mateixa que els "destruirà i descontaminarà".

En total, aquest lot de vehicles inclou 268 turismes, 79 motos i ciclomotors, 40 furgons i 18 camions. En aquest sentit, la regidora ha fet una crida al "civisme" per evitar aquesta acumulació. A més, ha afegit que "els tècnics i els policies de l'àrea estan treballant en els processos de notificació i de sanció" per incorporar-hi possibles modificacions.

La situació actual de Son Toells va provocar diverses denúncies, com ara les d'un particular al Seprona. El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil va redactar un informe en què es manifestaven els vessaments d'olis i altres productes que es produïen a conseqüència dels vehicles. Segons el document, la normativa actual exigeix adoptar mesures per a la protecció del terreny i evitar la filtració de les emissions al sòl.

Juntament amb el buidatge, l'Ajuntament s'ha d'encarregar de "l'adequació de l'espai" de Son Toells. Segons Adrover, "la normativa ambiental està avançant i ens hi hem d'adaptar". Per aquest motiu, assenyala, "s'està alliberant al més aviat possible per mitjà de procediments poc habituals com la subhasta a viva veu". De moment, no hi ha cap previsió estimada per saber quan estarà totalment buit Son Toells. Tot i això, la cap de l'àrea diu que "en tres mesos s'ha aconseguit treure'n la meitat dels vehicles abandonats".

stats