Societat 14/01/2023

El sector del transport provoca el 65% de les emissions de CO2 a les Balears

La tercera sessió de l'Assemblea Ciutadana pel Clima planteja millores en matèria de mobilitat a Mallorca

ARA Balears
1 min
Transportistes a Palma

PalmaPollença ha acollit aquest dissabte la tercera de les cinc sessions que conformen l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca. El transport ha estat el tema central de la trobada. Els experts han explicat que aquest sector (terrestre, marítim i aeri) provoca el 65% de les emissions de CO2 a les Illes.

"El transport i la mobilitat són fonamentals per a un territori insular com les Balears, però, a més, es troben en el centre del sector turístic. En aquest sentit, abordar seriosament la reducció d'emissions implica repensar el turisme i abordar seriosament el canvi de model", ha assenyalat l'entitat.

Durant la sessió, els assembleistes han plantejat qüestions als experts, com el professor Carlos Moreno, ideòleg del concepte 'La ciutat dels 15 minuts'; Ivan Murray, professor de Geografia Humana de la UIB; Carles Manera, catedràtic d'Economia Aplicada de la UIB, i Margalida Mestre, doctora en Geografia i Dinàmiques Urbanes, i membre del Gabinet d'Anàlisi Ambiental i Territorial (GAAT).

També hi han participat com a agents socials el director general de Transports del Govern, Jaume Mateu Lladó; el GOB i l'Associació Amics del Tren. La pròxima sessió tindrà lloc el 28 de gener i se centrarà en els ecosistemes i l'agricultura. La cinquena i darrera sessió serà el 18 de febrer, en la qual s'adoptaran les propostes finals de l'Assemblea.

stats