Energia
Política 03/12/2022

El Govern sosté a l'Assemblea Ciutadana pel Clima que vol assolir un 37% de renovables el 2030

"És una fita que cada vegada està més a prop, i ho veiem amb la gran resposta que està tenint la ciutadania en matèria d'autoconsum", afirma Malagrava

ARA Balears
1 min
El director general d'Energia a l'Assemblea Ciutadana pel Clima

PalmaEl Govern ha destacat aquest dissabte, en la segona reunió de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca, que l'objectiu és aconseguir una penetració de renovables del 37% el 2030. Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en una nota de premsa, el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha participat aquest dissabte en representació del Govern en la segona de les cinc sessions que formen l'Assemblea Ciutadana del Clima de Mallorca i ha informat que "les primeres dades del Pla de transició energètica i canvi climàtic de les Balears que està impulsant el Govern fixen un objectiu de renovables de 1600 MW per al 2030".

"Per això", hi ha insistit Malagrava, "cal créixer a un ritme de 200 MW a l'any en energies renovables. És una fita que cada vegada està més a prop, i ho veiem amb la gran resposta que està tenint la ciutadania en matèria d'autoconsum, però sabem que no n'hi ha prou".

El director general ha valorat de manera "molt positiva el compromís de la ciutadania per tenir un model d'illes climàticament sostenible". "L'Assemblea Ciutadana pel Clima és fonamental per arrelar les polítiques públiques climàtiques, ja que són fruit d'un procés de presa de decisió col·lectiu. La ciutadania ha de ser protagonista i aquestes accions ho permeten", ha afegit.

stats