Societat 14/02/2022

El sector de la construcció supera la pandèmia

El COAIB ha denunciat que la xifra de nous habitatges és "preocupantment baix"

ARA Balears
2 min
Una xalet en construcció.

PalmaEl sector de la construcció continua en recuperació i ja ha millorat les xifres d'abans de l'inici de la crisi sanitària i econòmica. El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) ha explicat aquest dilluns que durant el 2021 es va registrar un nou increment en la xifra d'obres, que ja és un 3% superior a les dades d'abans de la pandèmia i un 9% superior a les xifres recollides l'any passat. En concret, lel 2021 a les Balears es varen fer un total de 5.689 obres.

Segons les dades del COAIB, a l'inici del 2021 hi va haver un augment d'obres com a conseqüència de la pandèmia que paralitzà moltes construccions durant la segona meitat del 2020, mentre que a partir del mes d'abril l'increment registrat era ja corresponent a obres previstes per a aquell any.

Durant l'any passat es varen destinar un total de 1.357 milions d'euros a obres fetes a l'Arxipèlag, un 22% més que el 2020, i un 5% més que el 2019, abans de l'inici de la pandèmia. La major part dels doblers dedicats a aquestes obres corresponen a construcció i reforma d'habitatges, i seguidament a establiments turístics i edificis comercials i administratius, entre d'altres.

Un altre dels paràmetres rècord registrats enguany és el nombre de registres d'obres a Mallorca. Segons les dades del COAIB, el 2021 es varen sol·licitar 4.458 visats d'obres, la xifra més elevada registrada a les Balears des del 2008, abans de l'inici de la gran crisi econòmica que paralitzà el sector.

Tot i l'increment registrat tant en el nombre d'obres com en el pressupost destinat pels illencs o el nombre de visats, el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears ha alertat que la xifra de noves construccions continua a la baixa i que les dades recollides els darrers anys és "preocupant".

stats