Societat 10/05/2022

Santa Catalina i el Jonquet reclamen mesures urgents pels problemes de convivència a causa de l'oci nocturn

Denuncien que l'Ajuntament de Palma ignora les seves reclamacions

ARA Balears
2 min
Un dels bars de Santa Catalina

Els barris de Santa Catalina i el Jonquet han reclamat a l'Ajuntament de Palma i al seu batle, José Hila, que adoptin mesures "efectives immediates i urgents" per lluitar contra els "greus" problemes de convivència que s'han registrat en les darreres setmanes a causa de les festes que es fan a les discoteques de la zona i el comportament incívic d'algun dels clients.

L'associació de veïns d'aquests barris han denunciat aquest dimarts a través d'un comunicat que la situació d'incivisme i els problemes tant de salut com de convivència a causa de les persones que acudeixen als bars i discoteques de la zona s'han agreujat darrerament i temen que passarà durant l'estiu. A més, han assegurat que l'Ajuntament de Palma està ignorant tant el problema com les queixes dels veïns, que han duit a terme reivindicacions contínues sense cap resposta.

"La situació que es viu als barris de Santa Catalina i el Jonquet és una qüestió de drets bàsics, el dret a tenir un habitatge digne, el dret a poder descansar a casa, a gaudir d'un barri digne, és una qüestió de salut pública", han denunciat en el comunicat. A més, han recordat que aquesta ja és una reivindicació històrica i que els veïns d'aquests barris fa més de deu anys que negocien amb Cort i reclamen unes mesures que no arriben mai.

Així, aquest dimarts han exigit a l'Ajuntament de Palma que adopti les mesures necessàries per posar fi a les pràctiques il·legals. Reclamen que es destinin patrulles policials a peu els caps de setmana; una acció de control policial de dia, amb l'anunciat policia de barri, i que facin públiques les xifres concretes de quants efectius policials hi ha destinats en aquests barris, quins dies i horaris, i concretament quines actuacions han realitzat.

A més, demanen que no es permeti que la música i renou de l'interior d'un local transcendeixi a l'exterior, es faci complir l'ordenança que prohibeix als músics actuar a la via pública, s'exigeixi el compliment de les normatives urbanístiques, pel que fa a color i aspecte de les façanes; es treballi per a la salut pública, amb control de campanyes i actituds que fomentin el consum d'alcohol i altres drogues, es fomenti un oci saludable, responsable, cívic i no es permeti l'obertura de cap local d'oci nocturn més enllà de mitjanit en barris residencials.

Per l'associació veïnal és també d'"extrema urgència" que es controlin les ocupacions de la via pública i els aforaments i que es pintin els límits de les terrasses al barri de Santa Catalina i el Jonquet, i que es garanteixin els tres metres lliures de terrasses en el pas central del carrer Fàbrica per assegurar-hi el pas de vehicles d'emergència.

stats