Societat 09/11/2023

Sant Josep, 26.000 habitants i 381 cases a la venda per més d'un milió d'euros

Les dades del portal Idealista confirmen que no es pot trobar cap habitatge al municipi per menys de mig milió d'euros

2 min
A Cala Vedella no es ven res per menys d'1,5 milions. (Font: Idealista)

PalmaSant Josep de sa Talaia, un terme municipal de només 26.000 habitants, té ara mateix 381 propietats per més d'un milió d'euros a la venda , segons les dades del portal immobiliari Idealista. De fet, aquestes cases i pisos de més d'un milió d'euros representen més de la meitat del total de l'oferta immobiliària del municipi, que és de 580 propietats. Sant Josep és el municipi amb més costa d'Eivissa i una de les potències turístiques de les Balears, fet que queda retratat a les plataformes immobiliàries.

Els preus són absolutament desorbitats per a la població local. Cases de 200 metres quadrats que costen 4,4 milions d'euros i propietats que arriben fins als 15 milions. En concret, la casa més cara és un xalet de 1.000 metres quadrats i sis habitacions, que costa 15 milions d'euros. L'entorn de Cala Vedella, amb desenes de propietats milionàries, és un dels llocs amb més habitatges de luxe a la venda, si bé el centre de Sant Josep tampoc no queda enrere. Gairebé totes les cases que superen el milió d'euros tenen piscina pròpia, i no sempre una extensió especialment significativa, fet que confirma que es tracta d'un dels enclavaments més cars de les Illes Balears.

184 cases de més de 3 milions

263 de les cases que es venen superen els 2 milions d'euros, i 184 costen més de 3 milions. Si algú vol comprar un pis o una casa a Sant Josep, ha de tenir almenys mig milió d'euros. No hi ha res més barat, i, per aquest preu, només s'hi poden trobar quatre propietats de les 580 que hi ha a la venda. L' ARA Balears enceta amb aquest article una sèrie sobre l'oferta immobiliària i els preus de l'habitatge, sota l'epígraf 'Les Balears, for sale'.

stats