Societat 24/12/2018

Inicien 22 sancions per no etiquetar bé els distintius de qualitat

El principal motiu de les actuacions és la inclusió de productes a les cartes sense els senyals amb els quals es publicitaven

Ara Balears
1 min
Inicien 22 sancions per no etiquetar bé els distintius de qualitat

PalmaLa campanya de supervisió relativa a l’adequada utilització dels distintius de qualitat en el sector agroalimentari s’ha saldat amb 22 expedients sancionadors.

El pla de control preveia tres tipus d’actuació: la primera, programada, dirigida al sector comercial minorista; la segona, també programada, dirigida al sector d’hotels, restaurants i cafès (Horeca). Finalment, la tercera línia d’actuacions no programades estava dirigida a fer el seguiment d'irregularitats detectades en anys anteriors.

En el sector comercial minorista s’han investigat 31 distintius i s’han obert quatre expedients sancionadors. En concret, a dos supermercats, un hipermercat i una tenda tradicional. Els productes que han originat l’expedient han estat cerveses alemanyes (dos casos), oli d’oliva espanyol i un formatge italià.

Pel que fa al sector Horeca, s’han obert 18 expedients sancionadors a 10 establiments després d’investigar 111 productes en 28 establiments. La meitat dels expedients estan relacionats amb la inclusió de vins a les cartes amb una IGP o DOP que no es va poder justificar en la inspecció. D’aquests vins, set eren balears i els altres dos, espanyols.

La resta dels expedients han vingut motivats per l'oferiment a la carta de manera fraudulenta de carn o productes carnis, en sis ocasions; formatge, en dues ocasions, i oli, en una ocasió. En tots aquests casos, es tractava de DOP o IGP espanyoles.

stats