Societat 06/07/2021

Sanitat proposa tancar l'oci nocturn i estudiar un nou toc de queda

El Ministeri també planteja suprimir la celebració d'esdeveniments multitudinaris

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una discoteca d'Eivissa. / GETTY

PalmaLa Ponència d'Alertes del Ministeri de Sanitat va proposar dilluns tancar l'oci nocturn i estudiar la possibilitat d'aplicar un nou toc de queda davant el sorgiment de casos de contagi de coronavirus. Així ho va plantejar a una reunió mantinguda amb les comunitats autònomes, segons ha informat Europa Press. Cal recordar que el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha defensat aquest dimarts en una roda de premsa que a aquest increment d'infeccions "potser li podem dir onada, però no serà tan elevada com les altres i la controlarem bé".

Tècnics de Sanitat van considerar necessari prendre mesures "de manera urgent" per frenar la transmissió del virus, per a la qual cosa també proposen limitar l'horari nocturn als interiors dels establiments en els quals no es pugui garantir el compliment de les mesures de prevenció. A més, aposten per suprimir la celebració d'esdeveniments multitudinaris si no s'hi poden garantir les mesures preventives.

Una altra de les mesures que han proposat els experts del Ministeri ha estat garantir la disponibilitat d'hotels i altres recintes perquè es puguin fer quarantenes i aïllaments quan no es pugui garantir aquesta mesura als seus domicilis. Així mateix, aconsellen valorar el fet que es facin cribratges a grups de població d'interès després de fer una valoració de risc des de salut pública, segons la situació de cada territori. Alguns àmbits podrien ser grups d'edat definits, com ara els joves.

Juntament amb això, la Ponència d'Alertes subratlla la necessitat de valorar que s'instaurin limitacions d'horari nocturn per a la mobilitat i reforçar els equips implicats en les actuacions de prevenció i control de la transmissió. "Mentre continuï l'increment de la transmissió, els protocols d'actuació hauran d'adaptar-se a un escenari de mitigació que permeti prioritzar recursos i flexibilitzar processos a un adequat seguiment de la situació", han dit tècnics de Sanitat.

stats