Sanitat permetrà obrir discoteques fins a les dues de la matinada a les comunitats amb menys contagis

Es recomanarà que l’interior dels locals tingui un aforament del 50% a les regions amb menys risc i d’un terç a les regions de risc mitjà

Ara
2 min
Una discoteca de Tarragona, en una imatge d'arxiu

BarcelonaReobrir les discoteques fins a les dues de la matinada a les comunitats que tinguin una incidència per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants o en el cas que arribin a una taxa de 150 casos com a màxim però mostrin una tendència a la baixa molt clara. Aquest és un dels punts del dia que s’abordaran aquest dimecres al Consell Interterritorial de Salut i que el ministeri de Sanitat ha traslladat als governs autonòmics en un document de recomanacions.

Segons han avançat diversos mitjans d’abast estatal, es recomanarà que l’interior dels locals d’oci nocturn tingui un aforament del 50% a les regions amb menys risc i d’un terç a les regions de risc mitjà, amb taules de sis clients com a màxim. A l’aire lliure no hi haurà límit d’aforament. En cap cas s’aclareix si es podrà ballar, però sí que serà obligatori portar mascareta a l’interior. 

El conseller de Salut de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha tornat a defensar que els locals d'oci nocturn han de poder reobrir "aviat" per garantir una activitat nocturna regulada. Fa temps que Argimon s'ha mostrat partidari de recuperar l'activitat en aquests espais per a la gent jove, però sempre ho ha endarrerit al·legant que els indicadors encara no avalaven aquesta represa. Sembla, però, que el canvi cada vegada és més factible. "No tenim una data concreta, però el jovent necessita esbarjo", ha afegit.

Canvis en l'horari de la restauració

Argimon sí que ha admès que s'està estudiant ampliar l'horari d'obertura de la restauració, que actualment arriba fins a la mitjanit. "Obrir fins les dues de la matinada no és possible", ha apuntat, deixant entreveure que l'hora límit per als bars i restaurants seria la una de la matinada.

De moment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició urgent de la patronal de l’oci nocturn Fecasarm, que demanava reobrir els locals de manera immediata. El sector al·legava que la situació sanitària actual ja no justifica el tancament sine die del sector, però el tribunal ha conclòs que no s'aprecia una "especial urgència" per resoldre cautelarment sense escoltar prèviament els arguments de la Generalitat, que tindrà fins al 7 de juny per presentar les al·legacions que consideri oportunes.

stats