Societat 20/02/2019

Els tècnics d'infermeria denuncien una nova saturació a Urgències de Son Espases

El sindicat SAE assegura que fins a 65 pacients esperaven un llit a la zona d'hospitalització

Ara Balears
1 min
MÉS PRESSIÓ  
 L’increment de feina és proporcional a la major població durant l’estiu.

PalmaEl Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) ha denunciat que aquest dimecres hi ha hagut fins a 65 pacients esperant llit a les Urgències de Son Espases. El sindicat assegura en un comunicat que ha comptabilitzat 30 pacients en observació, 45 a la sala d'espera i 58 llits repartits entre la unitat 0S, l'SPA i un racó habilitat al costat de la zona de rajos.

La nota informativa parla de "caos i estrès a la seva vida rutinària", una situació de la qual fan responsable la gerència de l'hospital i que afecta els 13 tècnics de cures d'infermeria que desenvolupen la seva feina a l'àrea d'Urgències.

Segons el SAE, tot i les contínues reclamacions per incrementar el nombre de professionals "es continuen mantenint les mateixes plantilles". Una situació que, diuen, s'agreuja amb la manca de recursos materials. "Només tenim un glucòmetre o dos termòmetres per atendre els 30 pacients que hi ha a observació; no hi ha coixins per a tots i els usuaris es veuen obligats a compartir taules individuals", asseguren.

stats