Societat 14/05/2020

Els sanitaris recorden els companys morts a causa del coronavirus

Els professionals han fet dos minuts de silenci davant l'hospital Son Espases

Ara Balears
1 min
Personal sanitari durant els dos minuts de silenci

PalmaProfessionals sanitaris de Mallorca s'han reunit aquest dimecres a l'Hospital Universitari Son Espases per recordar els companys que han perdut la vida a causa del coronavirus, i ho han fet amb dos minuts de silenci. "Compartim el silenci dels que han mort i a través de la nostra memòria hem volgut fer aquest homenatge per honrar la seva vocació al servei", ha comentat el president del Sindicat Mèdic de Balears (Simebal), Miguel Lázaro, qui també ha recordat que, per ara, a tot el territori espanyol han "mort 73 sanitaris, 49 dels quals eren metges".

Per la seva banda, la presidenta del Col·legi de Metges, Manuela García, ha assenyalat "l'alta implicació que ha tingut el personal sanitari amb la pandèmia", ja que "ha sortit a lluitar, posant en risc la seva vida, per atendre els pacients", i ha lamentat que "darrere cada un dels sanitaris morts, hi ha una família destrossada". Així mateix, ha recordat que la major part dels metges que s'han contagiat han estat els que es dediquen a "la família i les urgències" i ha confirmat que al principi de l'estat d'alarma "gran part dels contagis es va produir per la manca de material de protecció".

Miguel Lázaro ha recordat que "ningú no és immune al coronavirus" i que els sanitaris "necessiten els mitjans de protecció adequats" per poder treballar. A més, ha reivindicat que "un 5% de la població posa en risc la resta", per això ha demanat "seny" amb les mesures de seguretat, com ara "posar-se mascareta i mantenir la distància de seguretat".

Cal destacar que aquesta crida als dos minuts de silenci s'ha fet en l'àmbit estatal i l'ha convocada el Fòrum de la Professió Mèdica.

stats