Societat 12/08/2020

Sancionen amb 8.000 euros dues persones que feien esquí aquàtic als estanys de les Salines d’en Marroig

Aquesta infracció està tipificada com a greu perquè es va pertorbar l’avifauna del lloc en període de nidificació

Ara Balears
1 min
Sancionen amb 8.000 euros dues persones que feien esquí aquàtic dins els estanys de les Salines d’en Marroig

PalmaSancionen dos particulars amb més de 8.000 euros per practicar esquí aquàtic als estanys de les Salines d’en Marroig, al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat. La denúncia la va fer el Consell de Formentera l'abril de l'any passat arran d'un vídeo que varen penjar a les xarxes socials.

Des de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat es va iniciar l’expedient sancionador perquè aquestes pràctiques incomplien la Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO) i el Pla Rector d’Usos i Gestió (PRUG) del parc natural.

Per aquest motiu, han conclòs que l'activitat que varen practicar els dos individus compromet els objectius de conservació i d’ús públic de l’espai natural protegit, a causa de l’especial perillositat de l’activitat, no només per als qui la practiquen sinó per als usuaris del parc natural. En el comunicat asseguren que també va afectar la flora i la fauna de l’espai natural.

Aquesta infracció està tipificada com a greu, ja que, amb les accions que s’hi varen dur a terme, es va pertorbar l’avifauna del lloc en període de nidificació, a més d’un probable arrabassament de flora. S’ha considerat, a més, que l’activitat ha tingut especial repercussió per la publicació del vídeo a les xarxes socials.

Cal recordar que l’esquí aquàtic, així com les motos aquàtiques o similars, són activitats específicament prohibides pel PRUG del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, com també ho és la freqüentació dels estanys saliners de les Salines d’en Marroig.

stats