Societat 27/05/2021

El SAMU 061 estrena nova seu al polígon de Can Valero

Els professionals feia anys que demanaven un nou espai, davant l'increment de feina i personal

ARA Balears
2 min
La presidenta Francina Armengol i la consellera Patrícia Gómez han visitat les instal·lacions.

PalmaEl SAMU 061 ja compta amb una nova seu, més gran i millor dotada tecnològicament. Així, es compleix una de les grans demandes d'aquest col·lectiu, que ha vist incrementar exponencialment el volum de telefonades i de personal en els darrers anys. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha visitat avui les noves instal·lacions, ubicades al polígon de Can Valero.

Segons ha explicat Armengol, la nova central permet "guanyar funcionalitat amb uns espais adequats a les necessitats actuals". En les darreres tres dècades, la seu del SAMU 061 s’ha ubicat en l’antic recinte de Son Dureta, un espai que, amb el nou projecte de cronicitat que posa en marxa el Govern, està previst que es destini a una futura residència d’Afers Socials. La presidenta ha destacat que, en els darrers cinc anys, s'ha incrementat un 62% la inversió en aquest servei, passant de 7 milions el 2015 a 11,2 milions el 2020.

Més de 780.000 telefonades en un any

En el darrer any, el SAMU 061 ha registrat 786.000 telefonades, 95.000 actuacions assistencials del transport sanitari urgent, 77.553 actuacions de les ambulàncies de suport vital bàsic, 16.005 actuacions de les ambulàncies de suport vital avançat, 721 actuacions de les ambulàncies de suport vital avançat d’infermeria, 40 actuacions de l’ambulància de suport vital avançat en transport pediàtric, 956 trasllats aeris entre illes i 80 trasllats aeris illes-península.

"Recuperam personal i condicions laborals, milloram les instal·lacions on els professionals treballen i milloram també en la qüestió tecnològica, fonamental per atendre les persones", ha subratllat la presidenta. Armengol també ha agraït a tots els professionals que hi fan feina "un servei d’emergències excel·lent i extraordinari que aconsegueix cada dia salvar vides i assoleix reptes molt importants".

stats