Societat 10/06/2021

Sampol farà un parc fotovoltaic entre la UIB i Son Espases que ocuparà 10 hectàrees

La parcel·la on es projecta es diu Son Ripollet i està devora el nucli urbà de Son Espanyol

2 min
El terreny de Son Ripollet on Sampol construirà el parc fotovoltaic.

PalmaL'empresa mallorquina Sampol farà un parc fotovoltaic que ocuparà una superfície de 10 hectàrees devora el nucli urbà de Son Espanyol, a Palma, que es troba entre el campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'hospital de Son Espases. La instal·lació tindrà una potència de 10 Megawatts pic (MWp), segons ha pogut saber l'ARA Balears i han confirmat fonts de la companyia.

La parcel·la on es projecta el parc es diu Son Ripollet, on actualment hi ha alguns ametlers i garrovers. De fet, els camps que hi ha entre Son Espanyol, la Indioteria, la urbanització de Son Daviu Nou i Bunyola són una zona molt atractiva pels promotors de parcs solars. Actualment, a més del que preveu fer Sampol, n'hi ha sis en tramitació, segons un mapa interactiu elaborat pel GOB que podeu consular aquí. Aquesta entitat i altres quatre més, com ara Terraferida i la Sociedad Española de Agricultura Ecológica, varen reclamar fa dos mesos definir una planificació que prioritzi les cobertes i els espais més degradats per evitar "hipotecar" els camps on es poden produir aliments.

Un d'aquests parcs fotovoltaics és el que es vol construir en els terrenys que envolten la central tèrmica de Son Reus, que serà el més gran del municipi i ocuparà una superfície de 32,2 hectàrees, segons expliquen fonts de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. La instal·lació pretén arribar a produir 39,96 MWp. Al Mercadal, a Menorca, també es tramita un parc que ocuparà 20 ha i que tindrà una potència màxima de 20 MWp, mentre que a Santa Eulàlia, a Eivissa, se'n preveu un altre de 9,2 ha i 9,6 MWp.

D'altra banda, hi ha uns altres dos parcs solars que fa molt d'anys que es tramiten perquè han generat polèmica, com és el cas del de Son Salomó (Ciutadella), que preveu ocupar 65,2 ha a la zona de Punta Nati, que tindrà una potència de 49,75 MWp. Inicialment, però, el projecte pretenia ocupar-ne 170 ha. Al Cap Blanc, a Mallorca, també es vol fer un parc de 35,6 ha per produir 49,7 MWp.

stats