Mercè Borràs assegura que Juana Mendoza ha rebutjat un habitatge

La regidora de Benestar Social ha dit, a més, que Juana disposa d'ingressos i és per això que el Servei d'Acollida considera que pot sortir del centre abans dels dotze mesos 

Després de diverses setmanes de pressió mediàtica per part de la plataforma Stop Maltractaments Centre d'Acollida i Stop Desnonaments Mallorca criticant la mala gestió del Servei d'Acollida Familiar, aquest divendres la Regidoria de Benestar Social ha organitzat una visita guiada al centre d'acollida de llarga durada situat al carrer Socors de Palma. 

Mercè Borràs, regidora de Benestar Social, assegura que els motius d'aquesta plataforma responen a qüestions personals i que no comprenen per què s'han focalitzat en el cas de Juana Mendoza. 

La plataforma, encapçalada per l'activista Alma Vives, critica que Mendoza hagi de sortir del centre el 13 de setembre, quan només fa nou mesos que hi viu, tenint en compte que les usuàries poden quedar-hi un termini màxim de dotze mesos. D'altra banda, critiquen que els serveis que s'ofereixen en aquest centre no són els adequats i hi ha deficiències a l'hora de transmetre la informació.  Per això han convocat una manifestació aquest dissabte, 8 de setembre, a les 19 h, la qual partirà des de la plaça de Cort. 

Borràs ha explicat que Mendoza ha rebutjat recentment un habitatge provinent del mercat privat i que disposa d'ingressos per poder sortir del centre d'acollida. És per això que des del SAM se n'ha acordat la baixa, tot i que sense el seu vistiplau. 

Enrique Collazo, director del SAM, ha declarat que l'any 2017 hi va haver 11 baixes per sortida laboral i fi d'estada, 2 baixes per sortida laboral i baixa voluntària, 5 baixes voluntàries i 15 baixes per fi d'estada. Pel que fa a les expusions, se'n varen registrar tres. En el cas de Juana Mendoza, no es considera expulsió, perquè els Serveis Socials opinen que Mendoza té possibilitats de sortir però les ha rebutjades.

Collazo també ha dit que no se solen viure casos conflictius semblants i ha reconegut que el cas de Juana Mendoza ha alterat l'ambient del centre d'acollida, però que esperen que es resolgui tan aviat com sigui possible. Actualment hi ha catorze famílies dins aquest centre de llarga durada i dues famílies a la llista d'espera. 

La regidora Borràs també ha lamentat que Benestar Social no disposi d'habitatges socials per oferir a les famílies i que els pisos tutelats estan complets. 

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF